kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Stratejik noktalara yakın

Bomba yüklü aracın hedefinin neresi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak bombanın bulunduğu otopark Meclis, Genelkurmay gibi stratejik hedeflere bir adım mesafede..
Başkent, kentin merkezindeki Kurtuluş Otoparkı'nda bulunan bomba yüklü sahte plakalı Mercedes Vito marka minibüsün hedefinin neresi veya kimler olduğunu konuşuyor. Emniyet üst düzey yetkilileri, 300 kilo bomba yüklü aracın hedefinin neresi olduğunun sanıklar yakalanmadan tam olarak kesinleşmeyeceğini söylüyor. Hedefin devlet yetkilerinden birisi olabileceğini belirtirken bir emniyet yetkilisi şunları söyledi: "Bomba yüklü aracın lacivert renkli ve Mercedes Vito marka otomobil olması, saldırılacak hedefin devlet yetkililerinin seyir halindeki konvoylarından birine karşı olabilir. Çünkü konvoylarda bu tür araçlar çok fazla, dikkat çekmez ve bazı bürokratlar bu tür araçlarla konvoylarda yer alıyor. Diğer yandan bazı banka nakil araçları da koyu renkli ve bu tür araçlardan kullanılıyor. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının içlerinde de bankamatik ve bankalar bulunuyor. Bu araçlar buralara da bankamatiklere para koyan görevliler kılığında girebilirler."

KRİTİK NOKTADA
Kurtuluş Otoparkı, özellikle araç trafiği yönünden Ankara'nın her noktasına kolayca ulaşılmasına olanak sağlıyor. Bu durum da hedef alternatiflerini çoğaltıyor. Aracın bulunduğu otopark, o bölgede yoğunlaşan hastanelere 100 ile 500 metre arasında değişen mesafede. Diğer stratejik devlet kurumları ile aracın bulunduğu yerin mesafeleri ise şöyle: Cumhurbaşkanlığı 5 km, Başbakanlık 2.5 km, Genelkurmay Başkanlığı 3 km, ABD Büyükelçiliği 3 km, Meclis 2 km, İngiltere Büyükelçiliği 4.5 km, Ankara Adliyesi 1 km.
Haberin fotoğrafları