kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Kulisten esintiler

MECLİS kulisinden esintilere devam ediyorum. Hükûmet güvenoyu aldı ama, hâlâ, bu konuda söylentiler sürüyor. Deniliyor ki, "Bakan atanmak için ya belediyeden geleceksiniz ya da sol cenahtan yeni transfer olacaksınız."
Gerçekten belediye kökenli çok sayıda bakan bulunmakla birlikte, İdris Naim Şahin veyahut Mustafa Açıkalın gibi, Erdoğan'ın dışarıda bıraktıkları da oldu. Yeniler ise, avantajlı. Ertuğrul Günay, Zafer Çağlayan ve Mehmet Şimşek'e verilen sözler tutuldu.
Kadınlar için de, "eş durumundan" dolayı, milletvekili seçilenlerden söz ediliyor. Bence burada haksızlık var. Çünkü, eş durumundan Meclis'e girseler dahi, hepsini gayretli ve hırslı gördüm. Göreceksiniz, boynuz uzayacak, kulağı geçecek. Bir süre sonra herkes, Özlem Türköne'nin, Zeynep Dağı'nın, Nursuna Memecan'ın eşi diye kocalarını (Prof. Mümtaz'er Türköne, Prof. İhsan Dağı, Salih Memecan) anacak.
AK Partili hanımların pozitif ayrımcılığa karşı çıktıkları söyleniyor. Pozitif ayrımcılık istememek, politikada erkek egemenliğine boyun eğmek demek. Türkiye nüfusu % 50 erkek, % 50 kadın. Ama partilerin yönetimlerine bakın, hakimiyet erkeklerde. Bu çemberin kırılmasını, sadece onların "iyi niyetine" bırakmamalıyız. En azından denge sağlanana kadar belirli bir süre pozitif ayrımcılık gerekli.