kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Grup mum gibi

BAKANLAR Kurulu listesine giremeyenler arasında en çok zihnimi kurcalayanlardan biri de Salih Kapusuz'du. 5 dönemdir parlamentoda. Tecrübeli; yılların Grup Başkanvekili. Partiye hizmeti geçmiş; çekirdek kadrodan bir isim. Abdullah Gül'ün de çok yakını. Nasıl oldu da Tayyip Erdoğan onu hükûmete almadı?
Öte yandan, Beşir Atalay İçişleri Bakanlığı'na, Abdullah Gül'ün teklifi ile atanmış gibi gösteriliyor. Gül'ün tesiri olsa, bunu Salih Kapusuz için de kullanmaz mıydı? Kullanırdı. Demek, Sayın cumhurbaşkanı, başbakana "tavsiyenin" ötesinde bir ağırlık koymamıştır. Dolayısıyla Beşir Atalay'ı İçişleri Bakanı yapan da Tayyip Erdoğan'ın iradesidir.
Peki Erdoğan Kapusuz'u neden istemedi? Meclis kulislerinde gezinirken bunun cevabını buldum: 2002 seçimlerinden sonra Tayyip Erdoğan, grup yönetimi için bir liste belirlemiş ve Salih Kapusuz bu listeyi delerek Grup Başkanvekili olmuştu. "Tayyip Erdoğan, itaatsizlikleri bir kenara not eder, değerlendirir" dediler. Anlatılanlara inanmak gerekirse, Erdoğan, kendi teklif ettiği Dengir Mir Fırat yerine, grup tarafından Salih Kapusuz'un bu makama getirilmesini hazmedememiş görünüyor. Tayyip Erdoğan'ın grubu yakından izleyip, "kusurları" not ettiği gerçek mi, yoksa "Ankara efsanesi" mi, bilemiyorum. Ama buna inananlar çoğunlukta olduğu için partide sıkı bir disiplin hüküm sürüyor.