kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

SABAH-atv 1.1 milyar dolardan satışa çıkacak

HAZAL ATEŞ ANKARA
TMSF, SABAH-atv Grubu'nun bedelini 1.1 milyar dolar belirledi. İhalede son teklifler 6 Kasım'da verilecek. İhale 7 Kasım'da gerçekleştirilecek. TMSF ile protokolü olanlar ihaleye katılamayacak..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), SABAH Grubu'nun bedelini 1.1 milyar dolar olarak belirledi. Fon, ihalede son teklif tarihini 6 Kasım olarak belirlerken, satışı 7 Kasım'da gerçekleştirecek. Türkiye'nin en önemli medya markalarından SABAH Gazetesi ve atv'nin de aralarında bulunduğu grup içindeki diğer gazete ve dergiler iktisadi bütünlük içinde satılacak. TMSF; SABAH ve atv'nin satış takvimini açıkladı. Fon, atv ve SABAH ticari ve iktisadi bütünlüğünün satışını 7 Kasım'da gerçekleştirecek. İhale kapalı zarf usulüyle başlayacak, daha sonra açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulacak. Pazarlık usulüne geçilmesi kararlaştırılırsa ihale 9 Kasım'da tamamlanacak. Teklifler peşin olarak ABD doları cinsinden verilecek. Ön yeterlilik başvurusu 15 Ekim'de sona erecek. İnceleme sonrasında ön yeterliliği geçen katılımcılar için son teklif verme süresi de 6 Kasım olarak saptandı.

MALİ YETERLİLİK ŞARTI ARANDI
Fon, ihalenin katılım şartları arasında mali yeterliliği ön plana çıkardı. Katılımcı şirketin, 2005 yılı ve sonrasına ait olması koşuluyla en son yayınlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam öz kaynaklarının asgari 300 milyon dolar olması gerekiyor. Ön yeterliliği geçen katılımcılar, ihaleye katılabilmek için Fon hesabına 110 milyon dolar teminat yatıracak. Teminat olarak, teminat mektubu, devlet iç borçlanma senetleri de gösterilebilecek. Ön yeterlilik başvurusu sahibinin hissedarları arasında yabancıların bulunması durumunda, yabancı tüzel kişi hissesi ile orantılı olarak mali şartın en fazla 75 milyon dolarına kadar olan kısmını karşılayabilecek. Yabancı hissesinin yüzde 25'den az olması halinde, bu tutar sınır, hisse oranıyla orantılı olarak düşürülecek. Ayrıca, ihaleye katılan şirket şartnamede belirtilen "ihale sürecine katılamayacak kişiler"den olmadığını da taahhüt edecek. Şartname, bedelsiz olarak görülebilecek veya 50 bin dolar karşılığı edinilebilecek. Ön yeterliliği geçenler, 100 bin dolar bedelle atv-SABAH için Bilgi Odası'na girebilecek.