kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Operatörler tartışıyor tüketici yenilik bekliyor

TİMUR SIRT
GSM operatörleri cuma günü yapılacak 3N ihalesini tartışırken cep aboneleri hızlı internet, görüntülü konuşma ve numara taşıma gibi yenilikleri bekliyor..
Türk Telekom çalışanlarının üçüncü nesil (3N) ihalesi, Turkcell'in de numara taşınabilirliği konusunda açtığı davalar telekom sektörünün geleceğini belirsizliğe itti. Operatörler 3N lisansı ve numara taşınabilirliğini tartışırken tüketici, mobil hızlı internet, görüntülü konuşma, mobil TV ve numara taşıma için bekleyişte. Görüntülü konuşma konusunda cuma günü yapılacak ihaleyle ilgili olarak Turkcell, Vodafone, Avea ve France Telecom ihaleye katılacağını açıkladı. Avea ve Vodafone ihale gerçekleşirse katılacaklarını ama numara taşınabilirliği konusunun da mutlaka çözülmesi gerektiğini açıklamıştı.

MAĞDUR OLAN TÜKETİCİ
Turkcell ise numara taşıma konusundaki gelişmelerin dava sürecinden etkilenmeden sürdüğünü belirterek 3N ihalesinin gecikmemesi gerektiğini söylüyor. AB üyesi ve adaylardan sadece Türkiye'de 3N servisi yok. Turkcell numara taşımanın 3N ihalesinin şartnamesinde yer aldığını iddia ederken diğer operatörler tüm numaraların taşınmasının şart olduğunu ileri sürüyor. Bu tartışmada operatörler kendi haklı oldukları tarafı öne çıkarırken tüketicinin hızlı internet ve görüntülü konuşma gibi uygulamalardan mahrum kalacak.