kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zengin Rus ve Araplar Türkiye'de lüks turunda

ESEN EVRAN
Türkiye'deki 40 milyon doların üzerinde ciro yapan Harvey Nichols'a Rus ve Araplar da ilgi gösterince yönetim seyahat acentalarıyla işbirliği kararı aldı..
Türkiye'deki ilk mağazasını Ekim 2006'da Kanyon Alışveriş Merkezi'nde açan İngiltere'nin lüks moda mağazası Harvey Nichols, alışveriş turları başlatmaya hazırlanıyor. İlk yıl için 40 milyon dolar ciro hedefleyen, ancak bunun çok üzerine çıkan mağazaya Türkiye'nin üst gelir grubu yanında çok sayıda Arap ve Rus turist de geldi. Harvey Nichols'u Türkiye'ye getiren Unitim'in Perakende Grup Başkanı Cem Eriç, "Bu mağaza, yurt dışına alışveriş için giden Türkleri yoldan çevirmekle kalmadı, Türkiye'ye gelen ve sınırsız para harcama iştahı olan Arap ve Rus turistleri de cezbetti. Biz alışveriş turizmine Türkiye genelinde odaklanmak gerektiğini gördük. Şimdi paralı turistleri Türkiye'ye getiren seyahat acentaları ile işbirliği hazırlığı içindeyiz. Türkiye turlarına 1 gün İstanbul'u ekleyerek alışveriş turizmine katkıda bulunulabilir. Şöyle bir paket program öneriyoruz: Çırağan'da konaklama, Reina'da akşam yemeği ve Harvey Nichols'ta alışveriş. Daha etkileyici bir gün olabilir mi?" dedi. Harvey Nichols, 8 bin metrekare alanda 300'den fazla markayı bünyesinde barındırıyor. Mağazada, hiç kimseye görünmeden alışveriş yapmak isteyenler için dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından döşenmiş 4 özel oda var. İsteyen, randevu alarak burada kişiye özel alışveriş servisi alabiliyor. Unitim İcra Kurulu Üyesi ve Perakende Grubu Başkanı Cem Eriç, Harvey Nichols'un 1 yılını anlattı:

* Harvey Nichols, 27 bin YTL'lik çantasıyla ve lüks markalarıyla çok dikkat çekti. Bu algı müşteriyi nasıl etkiledi? Yarıya yakını meraktan giriyor diye tahmin yürütebiliyoruz. Yeni bir mağaza olduğumuz için bunu normal karşılıyoruz. Ama bilinçli tüketiciler de çok fazla. Çünkü İstanbul'da ve hatta Avrupa'da bile bulunamayacak ürünler var burada.

* Kimden müşteri çaldınız? Aynı kulvarda rekabet ettiğimiz rakiplerimizden çalmadık, pazarı genişlettik. Yurt dışına alışveriş için gidenler bize geldi. İlk yıl için 40 milyon dolar ciro hedeflemiştik. Bunun üzerinde bir ciroyla kapatacağız 2007'yi. Daha ilk yılda beklentinin üzerinde performans gösterdi.