kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dünkü toplantıda Aclan Acar, aşırı büyümenin artık normalleşme sürecine gireceğinin altını çizdi.

Küresel dalgalanmadan en az Türkiye etkilenir

Küresel dalgalanmadan en az etkilenecek ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Acar, seçim sonrasında siyasi istikrarın ve sıkı para politikasının korunmasının bunda etkili olduğunu söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Küresel dalgalanmadan en az Türkiye etkilenir
Doğuş Otomotiv (DOAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, küresel kriz ortamından en az etkilenecek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Doğuş Otomotiv'in ilk yarı sonuçları için düzenlenen basın toplantısında konuşan Acar, dünya ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Dünya ekonomilerinde son 4-5 yıldır aşırı bir büyüme yaşandığını anlatan Acar, üretimin artan tüketimi karşılayamaz hale geldiğini vurguladı. Birçok ülkenin iç talebi daraltıcı önlemler almaya başladığını gözlemlediklerini belirten Acar, "Önlemler alınmazsa, ekonomi bir biçimde normal işleyişine dönüyor. Ancak, bu piyasalarda büyük dalgalanmalara yol açabiliyor" dedi.

HEDEF 1.7 MİLYAR $
Seçim sonrası istikrarın korunmuş olması ve sıkı para politikalarıyla küresel kriz ortamından en az etkilenecek ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini kaydeden Acar, "Aşırı büyüme artık normalleşme trendine girecek. 2008 sonuna kadar ekonomilerin büyüme hızında bir yavaşlama olacak. 2010'dan itibaren Türkiye ve gelişen ülkeler büyüme hızlarına tekrar kavuşacaklar" şeklinde konuştu. Küresel likitide konusuna da değinen Acar, Japonya'dan başlayarak küresel bir sorun haline gelen bu durumun arkasında da yine arz talep dengesizliğinin yanı üretimin tüketimi karşılayamamasının yer aldığına dikkat çekti. Aclan Acar, yeni hükümet ve programa ilişkin bir soru üzerine de aynı siyasi parti ile geçen döneme yakın bir hükümetin kurulmasının iş dünyası için olumlu şekilde değerlendirilebileceğini vurguladı. Doğuş Otomotiv Finans Başkanı Berk Çağdaş, geçen yılın tamamında 23 milyon YTL olan yatırım tutarını, 2007'nin ilk yarısında 69 milyon YTL'ye çıkardıklarını aktardı. DOAŞ'ın yıl sonu beklentilerine ilişkin de Çağdaş, satış adedinin 65-70 bin arasında gerçekleşmesini beklediklerini, pazar payı hedeflerinin ise yüzde 12 olduğunu bildirdi. İkinci el satışlarının 14 bin 350 adet olmasını öngördüklerini belirten Çağdaş, ciro hedefinin ise 1 milyar 715 milyon dolar olduğunu kaydetti.