kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Turgay Ciner

Park Grubu davaları çekti, TMSF ile anlaşıp, kurduğu şirketleri aldı

Park Grubu 29 Ağustos'ta TMSF ile el sıkışıp, SABAH ve atv'nin satışının Fon tarafından gerçekleştirilmesini kabul etti. Gruba anlaşma ile Kanal 1, Forbes başta olmak üzere 3 dergi ve bazı gayrimenkuller verildi..
Park Grubu, Fon ile 29 Ağustos'ta imzaladığı protokol kapsamında SABAH ve atv'nin satış işlemlerinin Fon tarafından gerçekleştirilmesini kabul etti. Bunun karşılığında TMSF de Dinç Bilgin Grubu'ndan intikal etmeyip, Merkez Grubu'nun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park Grubu'ndan (Ciner Grubu) aktarılmış nakit değer, varlık ve şirketleri Park Grubu'na iade etmeyi kabul etti. TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Park Grubu, Fon, Merkez Grubu veya Medya Grubu aleyhine dava, şikâyet, takip ve itiraz yoluna gitmeyeceğini taahhüt ederek, yapılan işlemlerle ilgili tüm itiraz, şikâyet ve dava haklarından peşinen feragat etti.

KANAL 1'İ ALDI
Öte yandan Merkez Grubu'nun oluşumu ve faaliyetleri aşamasında Dinç Bilgin Grubu'ndan intikal eden varlıklar arasında yer almayan, Merkez Grubu'nun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park Grubu'ndan aktarılmış olan nakit değer, varlık ve şirketler ise Park Grubu'na iade edilecek. Fon ile anlaşarak, açtıkları davalardan karşılıklı feragat etmeyi kabul eden işadamı Turgay Ciner'e Kanal 1, Sefaköy'deki stüdyo binaları, Bodrum'da bir arsa, Radyo Marmara, GD Gazetecilik kapsamında Forbes, Rolling Stones, Marie Claire dergileri, Bugün gazetesinin kiracısı olduğu Fargo binası iade edildi.

BU SÜRECE NASIL GELİNDİ?
Etibank'ın hâkim ortağı Dinç Bilgin Grubu'nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na olan borçlarının tahsiline yönelik çalışmalar sonucunda, aralarında atv ve SABAH gazetesinin de yer aldığı varlıklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmişti. Turgay Ciner'in o dönem sahibi olduğu Merkez Grubu şirketlerinin yönetim ve denetimleri Fon tarafından devralınmış, varlıklar haczedilmiş ve Merkez Yayın Holding A.Ş.'nin hisseleri de Fon mülkiyetine intikal ettirilmişti. Bu işlemlerle ilgili olarak Park Grubu tarafından Fona karşı adli ve idari yargıda davalar açılmış, anlaşmazlıkların sulh yoluyla çözümüne yönelik olarak Park Grubu ile Fon arasında görüşmelere başlanmıştı.