kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan ile Bahçeli ilk kez resepsiyonda sıcak bir diyalog kurdu.

'Özür bekliyor'

Uğur BECERİKLİ ANKARA
MHP'yi DTP ile aynı kefeye koyduğu için kızdığı Erdoğan'la ilk 30 Ağustos resepsiyonunda tokalaşan Bahçeli'nin, hâlâ kırgın olduğu, barışmak için özür beklediği belirtildi..
Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında ilk el sıkışma 30 Ağustos resepsiyonunda gerçekleşti. İki lider "görüşelim" dediler, ancak Bahçeli'nin kırgınlığının sürdüğü öğrenildi. Askerin ev sahipliği yaptığı 30 Ağustos resepsiyonu, seçim öncesinde birbirini ağır sözlerle eleştiren iki lideri ilk defa bir araya da getirmiş oldu. Erdoğan'ın "MHP ve DTP Meclis'te kavga eder", "Bunlara Meclis'te selam bile verilmez" şeklindeki sözlerine çok kızan Bahçeli, seçim sonrasında kutlamak için arayan Başbakan'ın telefonuna çıkmamış, diyalog çabasına karşılık vermemişti. Hatta Bahçeli, Köksal Toptan'ın Meclis Başkanı seçilmesi kutlamasında karşı karşıya gelmelerine rağmen Erdoğan ile tokalaşmamıştı. Resepsiyonda ise Erdoğan ile Bahçeli ilk kez tokalaştılar. Erdoğan'ın Bahçeli'ye "Görüşelim Sayın Başkan. Komisyonlar kuralım, beraber çalışmalar yapalım" önerisi getirmesi, Bahçeli'nin de "Hay Hay Sayın Başbakan" diyerek karşılık vermesi, iki lider arasında diyalog başlayacağı ümitlerini doğurdu, ancak parti kaynakları bunu yalanladı.

ÖZÜR BEKLİYOR
Bahçeli'nin, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği gün bile Meclis Genel Kurulu'nda Erdoğan ile el sıkışmadığına dikkat çeken MHP'liler, "Sayın Bahçeli, Erdoğan'dan kamuoyu önünde bir özür bekliyor. Türk milliyetçilerini aşağılayan sözleri için kamuoyu önünde özür dilemedikçe bir görüşme olması mümkün değil. İkili arasında bir görüşme olacağını, resmi özür iletilmeden beklemeyin" yorumunu yaptılar. Bahçeli, Erdoğan ile diyaloğa sıcak bakmazken, MHP ile AKP arasında parlamento çalışmaları konusunda ise kapı yine açık tutulacak. MHP'liler, kendi partilerinin de aralarında bulunduğu geniş bir konsensüs sağlanarak Anayasa hazırlanmasını öneriyor. Bahçeli bunu, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a iletti.