kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koltuğundan inince kızından fırçayı yedi

Hazal ATEŞ
Siyasi hayatının Meclis bölümüne nokta koyan Abdüllatif Şener'in kararı ailesini de mutlu etti. 10 yaşındaki kızı Elif, Artık bakan değilsin arabaya önce ben bineceğim" dedi..
Kabinede yer almayan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 10 yaşındaki kızı Elif'ten postayı yedi. Eşi ve kızıyla birlikte gezmeye çıkan Şener, araca binerken kızı "Baba, artık Başbakan Yardımcısı değilsin. Onun için önceliğin yok. Araca ilk ben bineceğim" dedi. Elif'in bu sözleri Şener'i oldukça keyiflendirdi. Refah Partisi ile başlayan ve AK Parti ile devam ettiği 16 yıllık siyasi yaşamının Meclis bölümüne şimdilik nokta koyan Şener, bu karar karşısında ailesinin tepkisinden, önümüzdeki günlere ilişkin planlarına kadar SABAH'ın sorularını yanıtladı. Şener, milletvekili adayı olmama kararını ailenin nasıl karşıladığını anlatırken, "Zaten benim çalışma tempomu ve aileye ayırdığım zamanı yetersiz buluyorlardı. Zaman zaman 'bırak yaptın yapacağın kadar' diyorlardı. Aday olmayacağımı açıklamamın ardından, salondan çıkmıştım ki, ilk arayan oğlum Bedirhan'dı. 'Kutluyorum baba, çok güzel bir karar verdin. Yeni hayatında başarılar diliyorum' dedi. Çok mutlu olduğunu ifade etti" dedi.

'AS' SİYASETÇİYİM
Şener, en ilginç tepkinin de kızı Zeynep'ten geldiğine dikkat çekerek, "Bir gün hanımla beraberdik. İlkokul dörde giden küçük kızım Elif de vardı. Elif, 'Bir dakika baba, artık Başbakan Yardımcısı değilsin. Arabaya önce ben bineceğim' diyerek hepimizi güldürdü' dedi. Şener, bu sözlerin kendisini çok keyiflendirdiğini kaydetti. 'Kamu maliyesi' dersi vereceği TOBB Üniversitesi'ndeki yeni odasında sohbet ettiğimiz Şener, "Bazı başka nedenlerle birlikte 'kalın puntolarla' söylüyorum. Meclis'te değilim ama 'as' siyasetçiyim" demeyi ihmal etmiyor. "Peki siyaset sizi yordu mu. Sağılk sorunlarına yol açtı mı sorumuza karşılık şunları söylüyor: 1982'de mide ameliyatı olmuştum. O ameliyatta iptal edilen bir sinir vardı. O arada safra bozulmuş. Safrada da 73 taş çıktı. Maliye Bakanıyken safra ameliyatı oldum. Bugün, yarın patlar. Daha sonra yaptırdığım check uplarda önemli hastalıkları hiç yatmadan geçirdiğimi öğrendim. Siyaset öncesine ait mide rahatsızlığı, ensemde fıtık var. Siyasetin yoğunluğu içinde kendi hastalıklarımı hissetmeden, öne çıkarmadan, tek bir gün safra ameliyatı hariç yatmadan geçirdim.