kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uluslararası ajanslar flaş haber olarak verdi

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini İngiliz Reuters, Amerikan AP, Fransız AFP, Alman DPA, "flaş" haber olarak duyurdu..
ULUSLARARASI ajanslar, İngiliz Reuters, Fransız AFP, Amerikan AP, Alman Haber Ajansı DPA Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini flaş haber olarak duyurdu. Dünyaca ünlü yayın organlarında da yorumlar yapıldı.
Reuters (İngiltere): Dışişleri Bakanı Gül, laik ama çoğunluğu Müslüman ülkenin İslamcı geçmişe sahip ilk cumhurbaşkanı. Sakin ve sürekli gülümseyen bir diplomat.
BBC (İngiltere): Türkiye'yi AB görüşmelerine adım atmasını sağlayan yetenekli diplomat Gül, bütün Türklerin yöneticisi olma sözü verdi.
Der Spiegel (Almanya): Ordu AKP'nin büyük destek aldığı bir dönemde darbe yapma riskine giremez.
EUObserver (AB): Avrupa, Gül'ü yetenekli bir siyasetçi ve Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şekilde destekleyicisi olarak tanıyor.
New York Times (Amerika):Gül'ün seçilmesi genç, reformcu, İslamcı orta sınıfın Türkiye'nin üst laik kademesine doğru itilmesi anlamına geliyor.

ABD VE AB KUTLADI
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, "Türk demokrasisinin bu sonucunu memnuniyetle karşılıyoruz ve sanırım bu, ülkenin demokratik gelişimi yolunu devam ettiriyor" dedi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene van der Linden, Gül'ün seçilmesinin Türkiye'yi Avrupa ile daha güçlü bir bütünleşmeye yönelteceğine inandığını açıkladı. ABD Başkanı Bush, Almanya Cumhurbaşkanı Köhler, Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev de Gül'ü kutladı.