kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan oylama sonucunu kabine üyeleri ile birlikte bekledi. Sonuç açıklanınca da alkışlara katıldı. Erdoğan oylama sonucunu kabine üyeleri ile birlikte bekledi. Sonuç açıklanınca da alkışlara katıldı.

Sıra kabinede

Ergun AKSOY ANKARA
Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında sıra yeni hükümete geldi. Başbakan Erdoğan bugün 16:00'da Köşk'e çıkıp, Gül'e 60. hükümetin listesini sunacak..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 16:00'da yeni hükümet listesini 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Yeni kabinede, "Ben istikrar adamıyım" diyerek beklentilerin aksine kapsamlı değişiklik yapmayacağının işaretini veren Başbakan Erdoğan'ın, mevcut kabineden yedi veya sekiz bakanı liste dışı bırakacağı dile getiriliyor. Başbakan Erdoğan, 16 Ağustos'ta Çankaya Köşkü'ne çıkarak 60. Hükümetin listesini Cumhurbaşkanı Sezer'e sunmak istemişti. Ancak Sezer, listeyi görmeden, "Artık yeni Cumhurbaşkanına sunun" diyerek görüşmeyi kısa tutmuştu. Ankara kulislerinde Başbakan Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı Gül'e sunacağı kabine listesine ilişkin tahminler şöyle:

YENİ İSİMLER
* Üç Başbakan Yardımcılığı:
Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek veya Beşir Atalay. (TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın yeni kabinede görev almayacağı, önümüzdeki yıl yapılacak kongrede parti de önemli bir göreve getirileceği belirtiliyor.)

* Devlet Bakanlıkları: Ali Babacan'ın yerine Mehmet Şimşek, Kürşad Tüzmen hazine ve dış ticaretten sorumlu bakan olacak, gümrükler Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a bağlanacak. Teknolojiden sorumlu bakan Reha Denemeç olacak. Unakıtan'ın adı da devlet bakanlığı için geçiyor. Kadından sorumlu bakanlık için geçen isimler Nimet Çubukçu ve Selma Kavaf

* Dışişleri: Ali Babacan veya Şaban Dişli.

* Çevre ve Orman: Orman Bakanlığı'na Faruk Çelik, Çevre Bakanlığına Osman Pepe.

* Enerji: Enerji Bakanlığı için eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maden Bakanlığı için Hilmi Güler, Su Bakanlığı için Veysel Eroğlu.

* Milli Eğitim: Hüseyin Çelik veya Mehmet Sağlam.

* Milli Savunma: Vecdi Gönül veya Vahit Erdem.

* Adalet: Hayati Yazıcı, Dengir Fırat veya Mehmet Ali Şahin.

* İçişleri: Bu bakanlık makamı için düşünülen isimlerin başında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu geliyor.

* Tarım: Mehdi Eker.

* Sağlık: Recep Akdağ.

* Ulaştırma: Binali Yıldırım.

* Kültür Turizm: Turizm Bakanlığı için Egemen Bağış, Kültür Bakanlığı için Ertuğrul Günay adı dile getiriliyor. Günay'ın adı aynı zamanda Çalışma Bakanlığı için de geçiyor.