kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnanç ve azmim tüm hastalara örnek olsun

Dünyaca ünlü Fransız aktör Jean-Paul Belmondo 6 yıl önce yakalandığı yüz felcini yendi. İyileşir iyileşmez çok özlediği film setlerine geri dönen oyuncu, Fransız Paris Match dergisine konuştu: Beni iyileştiren inancımın ve cesaretimin tüm hastalara örnek olmasını istiyorum!..
İsmiyle birlikte anılan sıfatlar listesinde başı 'haşarı' ve 'sevimli' çekiyor. Beyazperdenin şeytan tüyü taşıyan sayılı sanatçıları arasında gösteriliyor. Memleketi Fransa'da 'Bebel' lakabıyla anılıyor. Sinemaya 1957'de adım atan ve kısa sürede adını tüm dünyaya duyuran Jean-Paul Belmondo, 7 yıl aradan sonra çok özlediğini belirttiği film setlerine geri dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

8 AY HİÇ KONUŞAMADI
6 yıl önce Korsika Adası'nda tatil yaparken beyninde bir rahatsızlık oluşan ünlü oyuncunun yüzünün sağ tarafı felç olmuştu. Hastalığının ilk 8 ayı boyunca hiç konuşamayan ve iki yıla yakın hastanede kontrol altında tutulan oyuncu; cesareti, inancı ve yaşama sevinci sayesinde rahatsızlığını yenmeyi başardı. İyileşir iyileşmez yaptığı ilk şey ise kendini burnunda tüten işine adamak oldu. Usta oyuncu bugünlerde zamanının tamamını Francis Huster'in yöneteceği yeni filmi 'Un Homme et Son Chien'in (Adam ve Köpeği) setinde geçiriyor. Hastalığının kendisine öğrettiği en önemli şeyin şükretmek olduğunu belirten 74 yaşındaki Belmondo, emekliye ayrılmak yerine neden setlere geri döndüğünü Paris Match dergisine şu sözlerle açıkladı:

ŞÜKRETMEYİ ÖĞRENDİM

"Felç olmak tarif edilemeyecek kadar kötü bir şey. Hastanede kaldığım dönemde 20 yaşında olan ve bir daha yürüme ihtimali bulunmayan gençler tanıdım. Doktorlara göre benim iyileşmek için ufak da olsa bir umudum vardı. O umuda tutundum ve hastalığımı yendim. 7 yıl sonra sinemaya dönmemin nedeni, istemenin ve azmin başarmanın yarısı olduğunu herkese göstermek. Bu hastalığı yenmesi gerekenlere örnek olup, cesaret vermek!" örnek olsun
Haberin fotoğrafları