kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SUNA DUMANKAYA
MUCİZE FORMÜLLER

Doğal Mucizeler

Yüzünüz canlanacak, morluklarınız geçecek
* 19 yaşındayım, yüzüm çok cansız ve donuk. Göz altlarımda da morluklar var. Ne yapmam gerekiyor? Yüzünüzü canlandırmak için önerim; 2 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı elma sirkesi ve 1/2 çay kaşığı badem yağı. Bal ılıtılıp içine diğer malzemeleri ekleyin. Maskeyi 20 dakika yüzde bekletin, daha sonra yıkayıp kurulayın. Bu arada göz altlarınıza patatesi rendeleyip, suyunu sürün. Gün içinde de tekrarlayın. Maskeyi haftada bir uygulayarak devamlılığını sağlayın. Uykunuza dikkat edin. Bu formülü göz altlarınıza ve dekoltenize de uygulayabilirsiniz.

Güneş sonrasıvücut yağı

* Cildim kuru ve tatile gidiyorum. Bana güneşten sonra kullanabileceğim bir vücut yağı önerebilir misiniz? Size önerebileceğim formül şu: 1/2 çay bardağı badem yağı, 15 karanfil, 6 çubuk tarçın, 1 adet limon kabuğu, 1 adet portakal kabuğu veya yağı. Malzemeleri karıştırın ve 7 gün badem yağında bekletin. Her gün çalkalayın ve süzün. Koyu renk bir kavanozda muhafaza edin.

Her derde deva bitkiler
* Sater: Bir Akdeniz bitkisidir. İştah açar, güçlü bir antibakteriyaldir. Gaz söktürür, mideyi rahatlatır. Terleterek rahatlatır. Gaz yapıcı baklagilleri pişirirken eklendiğinde yarar sağlar. Hamilelere çok kullanılması önerilmez.

* Menengiç: Antep fıstığının yabanisidir. Oleik ve linoleik asit içerir. Besleyici, doyurucu ve kuvvet vericidir. Mide hastalıklarına iyi gelir. Öksürük keser. İdrar söktürür.

* Köremen: Sarmısağın kullanıldığı her yerde kullanılır. Çok iyi bir tansiyon düşürücüdür. Kalp hastalarına önerilir. Kolesterolü düşürür, soğuk algınlığında vücuda direnç verir. Antibiyotik özelliği vardır.

* Kayakoruğu: Deniz kenarındaki kayalıklarda bulunur. Çok iyi iyot kaynağıdır. Şeker hastalığına iyi gelir. İdrar artırıcı ve iştah açıcı özelliği vardır.