kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jean Luc Colin

Uzmanından Şarap Tavsiyeleri

"Kırmızı ya da beyaz şarabın yanında en iyi ne gider?'' sorusunun cevabını uzman şarap yapımcısı Jean Luc Colin'e soruyoruz. "Bu tamamen sizin damak zevkinize bağlı, ana bir kural yok, diyor Colin, "Yani balıkla illa beyaz şarap içmek zorunda değilsiniz. Balığın yanında hafif, tadı çok buruk olmayan bir kırmızı şarap çok iyi gider mesela. Şarap içerken çok yoğun ve keskin tatlardan kaçınmak gerek çünkü şarabın tadını öldürür. Örneğin fazla sarımsaklı veya baharatlı bir yemeğin yanında şarabın tadını alamazsınız." Bir Türkle evli olan ve çok iyi Türkçe konuşan Colin, Türk mutfağına uygun şarapları da sıralıyor: "Zeytinyağlıların yanında biraz daha asitli şarap içmek gerek; mesela Sauvignon Blanc ve Öküzgözü üzümünden yapılmış şaraplar, buna çok uygun. Izgara ve az yağlı şeyler varsa da daha kıvamlı şaraplar içmek gerek, mesela bir Pinot Noir. Lezzeti ve kokusu çok baskın bir yemekle de yıllandırılmış bir Chardonnay, Merlot ya da Şiraz içmenizi öneririm. Ama her şeyi tadarak deneyin ve kendi tercihinizi yine de kendiniz yapın." Jean Luc Colin