kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Beşiktaş yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, Gaziantepspor deplasmanında, Batuhan'ın son dakikada attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazandı.Basında çıkan yorumlar şöyle;

KAZIM KANAT: ÇAYLAK ŞANSI (SABAH)

Sağlam'ın üç hamlesi şuydu:

1-Ayırım yapmadan herkes oyunun temposunu yükseltecek.
2-Tek ön libero Koray Avcı hep hücuma çıkacak. Top kaybı yapmadan Rico Paşa ile Delgado'ya isabetli pas (hep araya) atacak.
3-İki kenarda rakip hücumcuları karşılayacak olan ÖzkanTello ikilisi hücumda ise içeri girip orta hücum girişimlerine destek verecek.

İlk yarı bu düşüncede kapandı. Rakibe verilen pozisyon yok. Girilen gol pozisyonu ise sadece bir. O da Nobre'nin kafa şutu. (Çatkıç bu topu harika tokatladı.) 2.yarıda Sağlam en güçlü hamleyi yaptı:

1-Yüksek top tehlikesi için oynattığı Mercimek'i çıkardı. Üçlü savunma ve çift santrfora dönüldü.
2-"Delgado-Ricardinho birlikte oynamaz" diyenler gördüler ki; bu ikilinin yanında Akın da oynarmış!
3-Üçlü savunma riskine rağmen İbrahim Toraman da ileri çıktı gol kovaladı.

LEVENT TÜZEMEN: KAYSERİ'DEKİ GİBİ DÜŞÜNMELİ (SABAH)

Ertuğrul Hoca'nın sisteminde; Beşiktaş çok koşuyor, alan daraltıyor, rakibe basıyor ve hücumu çağdaş futbolun gereği kanatlardan yapıyor.. Ama aktörlerin yeri sık sık değişince Beşiktaş "Ezberi güçlü takım" olmayı beceremiyor. Örnek mi? Tello solbek önünde de İbrahim Akın oynadığında Beşiktaş soldan etkili geliyor. BakiTello ikilisi ilk yarı bu uyumu yakayamadı.

Nobre'ye yardımcı olarak oyuna giren Batuhan, Beşiktaş'ın ikili forvetle hücum etmesini sağlarken, Antep savunmasının dengesini, kontrolünü bozdu. O Batuhan, Ertuğrul Hoca'sının baş ağrısını attığı golle alırken, Kartal'ı Antep'te uçurdu.

FATİH DOĞAN: KULAKLAR ÇEKİLSİN (FOTOMAÇ)

Cisse-Koray ikilisi orta sahada göbekte bu formlarını devam ettirlerse mutlaka oynamalı. Yanlarında ve ilerde değişiklikler olabilir. Yoksa orta sahanın dinamizmi bir hayli düşüyor. Dün G.Antep maçında daha üstün oynayan taraf Beşiktaş olmasına rağmen siyah-beyazlılar iki şeyi iyi yapamadı.

Birincisi toplu halde rakibe baskı, ikincisi forvette defansı açacak hareketlilik. Bunu Beşiktaş İnönü'de seyirci desteğiyle çok daha iyi yapıyor.

TURGAY DEMİR: ZAFER! (FOTOMAÇ)

Ertuğrul Sağlam, beğenmediği İbrahim Akın'ı ikinci yarının başında oyuna almak zorundaydı, aldı. Çünkü Baki tahammül edilecek gibi değildi. Peki İbrahim Akın şu ya da bu şekilde bulduğu şansı iyi kullandı mı? Hayır! Yine ne yaptığını bilmez bir haldeydi. Tello ve Koray'ın çırpınışları ve Toraman'la Gökhan Zan'ın gayretleri kötü oynayan Beşiktaş'ın gol yemesini önlüyordu. Dahası rakibe pozisyon bile vermiyorlardı ama gol atmak için diğer oyuncuların da bu dörtlüye ayak uydurmaları gerekiyordu. Tek kelimeyle döküldü Beşiktaş.

Sezon başından beri sürekli doğru müdahaleler yaptığını düşündüğümüz Ertuğrul hoca dün bana göre ilk kez yanlış tercih kullandı. Her ikisi de kötüydü ama Delgado hiç değilse gayret sarfediyordu, Rico Paşa ise eli belinde dolaşmaktan ileri gitmiyordu. Çıkması gereken Paşa'ydı, Delgado tercih edildi. Sonuç, bu kadar kötü oynayıp kazanmak zafer midir? Eğer o golü milyon dolarlık ayaklar dururken gencecik Batuhan attıysa, evet zaferdir. Gençliğin zaferi.

İLKER ATEŞ: ÇOCUK KURTARDI (FOTOMAÇ)

Doğrusunu isterseniz Beşiktaş mucizevi bir galibiyet aldı. Mucizenin adı Batuhan'dı ve onun son anlardaki golü Beşiktaş'ı ipten aldı. O 16 yaşındaki çocuk, ağabeylerinin başaramadığını gerçekleştirip, Beşiktaş'ın yolunu açtı.

Şu bir gerçek ki Bobo olmayınca Beşiktaş hücumda zenginlik yaratamıyor. Onun yokluğunda ilerde Delgado oynuyor. Fakat Delgado tipik bir forvet oyuncusu olmadığı için orada bekleneni veremiyor. Ertuğrul hocaya ilk eleştiri Delgado için olacak. Dün gece kötü de oynasa Delgado oyundan çıkartılmamalıydı. Ricardinho yerine kendisinin dışarı alınmasına Delgado'nun tepkisi büyüktü. Belli ki bu tür değişikliklerde Ertuğrul hocanın başı çok ağrıyacak.

İSMAİL ER: BATUHAN KURTARDI (HÜRRİYET)

Ertuğrul Sağlam'ın Demirören'e 8 yeni oyuncu karşılığında ödettiği fatura tam 50 trilyon. Avrupa'nın en lüks otellerinde kamplar ve primler buna dahil değil! Türkiye standartlarında 18 takımında sergilediği futbolu herkes biliyor. Milyon dolarlar harcandı ama teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı alt yapının yıldızı Batuhan Karadeniz kurtardı.

Siyah beyazlı takımın yıldız takımında kaptanlıktan A takıma kadar inançla mücadele eden Batuhan, Sağlam'ın yönetime ödettiği 50 trilyonluk faturaya inat savaştı, koştu ve golünü atarken, isimsiz yabancılara ödenenlere adeta isyan ederken Türk futbolunun alt yapısındaki kaynağın fışkırdığını gösterdi. Geçmiş yıllarda Metin, Ali, Feyyaz, Sergen gibi starların kaynağı kurudu mu, diyenlere Batuhan en güzel yanıtı verdi.

KORKUT GÖZE: OLMUYOR PAŞAM (HÜRRİYET)

Dün gece bir gerçeği bir kez daha yaşadım. Beşiktaş, gol yollarında nefes almakta zorlanıyor. Yeni transfer Federico Higuain'in göstereceği, performans Beşiktaş'ın sıkıntılarını ne ölçüde giderecek, göreceğiz... Federico'yu bir santrfordan çok iyi bir forvet gibi yorumlamanın daha doğru olacağını söylüyorlar. Bu da düşündürüyor insanı...
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
18:45
Trabzonspor - Ç. Rizespor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Denizlispor - V. Manisaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kayserispor - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig
21:00
Ankaraspor - Konyaspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Galatasaray - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Kasımpaşa Ankaraspor  
 Konya Denizli  
 Sivas Gaziantep  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe  
 Bursa Trabzon  
 V.Manisa Galatasaray  
 Beşiktaş Kayseri  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor  
 Ankaragücü G.Birliği