kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yazarlardan F.Bahçe yorumları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, Sivasspor'u Carlos'un attığı golle 1-0 yendi. Sivasspor'un santrforu Mehmet Yıldız yazarlardan övgü alırken F.Bahçeli Kezman eleştirilere hedef oldu.Anderlecht maçı öncesi kırmızı alarm veren F.Bahçe ile ilgili yorumlar şöyle;

GÜRCAN BİLGİÇ: FITIKÇILAR GÖREVE (SABAH)


Bir hafta önce inanmadıklarına hangi kriter ile forma veriyordu. Daha doğrusu bu formayı almanın kriteri ne? İyi oynamak mı, iyi sözleşme yapıp, farklı pasaporta sahip olmak mı? Semih'e, Ali Bilgin'e, Kazım'a veya Kemal'e nasıl anlatacaksınız, "İyi oynar ve mücadele ederseniz formayı alırsınız" diye... Ya da Alex'e, Deivid'e veya Kezman'a, "Böyle oynarsan bir daha forma alamazsın" diyebilir misiniz? Dünün güzellikleri de vardı elbette.

Deniz Barış'ın bizi tribünlerde bile soluksuz bırakan arzusunu gördük. Hem sol bek, hem ön libero hem de ofansif orta saha gibi oynadı. Üç mevkinin adamıydı. Roberto Carlos güzelliklerini, kimseden esirgemedi. Sadece attığı gol değil, sicim gibi uzattığı 60 metrelik paslarla farklıydı.

ÖMER ÜRÜNDÜL: FENERBAHÇE'NİN ŞANSI (SABAH)

Fenerbahçe 90 dakikanın genelinde iyi bir futbol sergilemese de tek golle 3 puanı kazanmayı bildi. Sivasspor maça yanlış bir taktik anlayışla, tempolu ve rakibinin üstüne giderek başladı. Geride alan daraltmadan bu dikine anlayış Fenerbahçe'nin diri olduğu ilk bölümde tam istediği ortamdı.

Her hücum teşebbüsünde geniş alan bulununca kaliteli ayaklara gün doğdu. Ayrıca tıkanık alanlarda pas hataları yapan Deniz Barış geniş alanda hücuma sürpriz olumlu destekler verdi.

SELÇUK YULA: AMAN DİKKAT (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe'de son yıllardaki hastalık devam ediyor. Atılan gole kadar iyi, golden sonra da anlaşılmaz biçimde kötü hem de çok kötü oynayan bir takım özelliğinde. Adeta rakibin gelip gol atması bekleniyor.

Zico'ya hayret etmemek mümkün değil. Takım tel tel dökülüyor, yiyeceği gole davetiye çıkarıyor, orta saha iyice oyundan düşmüş; tek bir oyuncu değiştirme zahmetine katlanmıyor. Olacak iş değil. Halbuki elinde geçen hafta oynattığı ve formalarını son damlasına kadar terleten gençler ordusu var.

Alex top ayağına geldiği zaman etkili, Kezman, Roberto Carlos'a attırdığı golün dışında hiç yok. Sürekli "Bana top atmıyorlar'' diye ağlıyor ama ayağındaki topu bomboş kaleye atamıyor. Kardeşim hatayı ilk önce kendinde ara. Bu bir lig maçıdır. Galibiyet ve üç puan elbette güzel ama bu futbolla nereye kadar! Eğer gol atılan dakikaya kadarki oyun Belçika'da oynanacaksa amenna. Yok diğer dakikalardaki gibi oynanacaksa Anderlecht karşısında tur mucizelere kalır. Onun için de aman dikkat diyorum.

MURAT ZORLU: CARLOS FARKI (FOTOMAÇ)

Sivas'ın santrforu Mehmet Yıldız, F.Bahçe'de oynsaydı maç belki de 25. dakikada kopabilirdi. Yaklaşık 1.5 yıldır Fenerbahçe'nin sorunları aynı. Eldeki mevcut forvetlerle bir türlü etkili olunamıyor ve Kadıköy'de dahi her maç sıkıntılar yaşanıyor.

F.Bahçe maçı kopartamıyor. Bu ortamda tribünlerin de Kezman'ın aleyhine döneceği belliydi. Böyle devam ederse Kezman'dan herhangi bir fayda beklemek de mümkün değil. F.Bahçe'nin oyun düzeni de bir garip. Orta sahanın iki kanadında oynayan Tümer ve Deivid'in kanat özellikleri yok.F.Bahçe'nin hem transfere ihtiyacı var, hem de eldeki isimlerle daha iyi 11 şekillendirebilmesi lazım.

Umarım çarşamba günü Belçika'da geçen sene AZ Alkmaar maçında düşülen yanlışlar tekrar edilmez. Çünkü Devler Ligi, F.Bahçe için son derece önemli.

NECATİ BİLGİÇ: BÜYÜK MÜCADELE (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, Anderlecht rövanşı öncesi zorlu Sivas karşısında özellikle ilk yarıda başarılı bir imtihan vererek Roberto Carlos'un şahane golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Önce hemen belirteyim, maçın ciddi bir rakip olan Sivas'a karşı oynanması Fenerbahçe'nin Anderlecht'e karşı daha iyi hazırlanmasına neden oldu. Ancak kötü olan taraf, Sivassporlu futbolcuların, kritik maç öncesinde çok sert oynamalarıydı.

Genelde sarı-lacivertli takım bu sene en iyi mücadelesini gösterdi. Sivasspor, tehlikeli ataklar yaptı, iki vuruşunu kale direkleri önledi.

HADİ TÜRKMEN: BECERİKSİZ VE ŞANSLI (FOTOMAÇ)

Zico, Anderlecht maçının zorluğunu anlamış ki geçen haftaki cesaretini Sivasspor'a karşı gösteremedi.Serdar'ın Anderlecht maçı öncesi sakatlanması, dilerim Fenerbahçe'ye orada pahalıya mal olmaz. Kezman'ın beceriksizliği taraftarın tepkisini çekti ve sabırları taşırdı.

Volkan'ın acemi kaleci hareketi direğin yardımıyla gol olmayınca Sivasspor 1 puandan oldu. Fenerbahçe'nin bu şanslı galibiyeti, Nuh'un gemisinin daha şimdiden su aldığının acı sinyalidir.

ERMAN TOROĞLU:ARADAKİ FARKI BUL (HÜRRİYET)

İKİ futbolcu arasındaki fiyat farkı eğer hakiki olursa bu, sahaya yansır. Ama biri doğru, diğeri naylon olursa, sonunda sırıtır.

Size sırayla sayıyorum: Roberto Carlos, Kezman, Tümer, Deivid, Selçuk, Alex... Bunların hangisi 10 defa rakibe pres yaptı, 6-7 tane top aldılar? Hiçbiri. Yani bunlar rakibe pres yapmıyorlar, rakibi takip ediyorlar, refakatçilik yapıyorlar. Şimdi diyebilirsiniz ki: "Dört gün sonra çok önemli bir maç var." Ama adama sorarlar, "Ben, sizin maç olmadığı zamanki halinizi de bilirim" diye.

Fenerbahçe, eğer Belçika'da da bu görüntüyü sergilerse, kesinlikle Şampiyonlar Ligi'ne kalamaz. Hem de fındık, fıstık, leblebi gibi olan Anderlecht'e karşı.

Kulübede sesi sedası çıkmayan Zico, bu maçta bize uydu. Hakem kararlarına elleriyle kollarıyla itiraz ederek teknik alanı bile ihlal etti. Demek ki biz bozuyoruz.

CAN BARTU: ŞANS GÜLÜNCE (HÜRRİYET)

F.BAHÇE, iyi mi oynadı; hayır. Kötü mü oynadı; ona da hayır. Tamam kötü değildi, ama bu rakibine dün akşam Sivas karşısındaki kadar çok pozisyon vermemesi lazım.

Kezman futbolu bırakmış galiba... Antrenman falan yapmıyor herhalde. Evden maça geliyor olsa gerek... Böyle bir santrfor olur mu... Topu ayağına dolaştırıyor. Fenerbahçe de hala onda ısrar ediyor, olacak gibi değil. Bakıyorsun pozisyonları harcayan, ayakları birbirine dolaşan Kezman, hakem ofsayt verdi diye itiraz ediyor. Sanki gol atacak da, hakem onun gol atmasına engel oldu.

Fenerbahçe dün akşam şansıyla kazandı. Beceriksizliğine üzülmeli, şansına sevinmeli. F.Bahçe gibi bir takımın dünkü kadar az pozisyona girmemesi, acemice işler yapmaması lazım. Tabii ki Anderlecht maçında dünkü gibi oynamayacaklar herhalde, ama ligde de farklı oynasın bu takım. O kadar seyirci geliyor, alkışlıyor. Kötü de oynasalar alkışlayıp, tezahürat yapıyorlar.

ALTAN TANRIKULU: ÇABUK OLMAK! (HÜRRİYET)

ASLARDI, gençlerdi derken Fenerbahçe camiasında bir hafta boyunca ilginç bir tartışma sürüp gitti.. Milyonlarca dolar ödenerek alınan yıldızlar koşacak mıydı? Yoksa gençlerin ruhu aranacak mıydı?
Fenerbahçe'nin beyni, en önemli silahı Alex top alış verişlerinde başarılıydı, Kezman'ın koşu yollarına nefis toplar bıraktı. Buna karşın kendisi istediği topları alamadı.

Bu Fenerbahçe'nin Anderlecht karşısında turu geçebilmesi için savunmada çok daha dikkatli olması lazım.. Belçika takımı belki orta alanda çok etkili değil ama hücumda hızlı iki forvete sahip..
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
18:45
Trabzonspor - Ç. Rizespor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Denizlispor - V. Manisaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kayserispor - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig
21:00
Ankaraspor - Konyaspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Galatasaray - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Kasımpaşa Ankaraspor  
 Konya Denizli  
 Sivas Gaziantep  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe  
 Bursa Trabzon  
 V.Manisa Galatasaray  
 Beşiktaş Kayseri  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor  
 Ankaragücü G.Birliği