kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gülşen ile Fahrettin Aykut çok yakında evlenecek. Aykut oturacakları evin hazır olduğunu, tarih ve yer konusunda ise henüz karar vermediklerini söyledi.

Bütün ilişkiler tahterevalli dengesi ister

* Fuga Tatil Köyü ve Hillside Beach Club sizin en çok konuşulan çalışmalarınız oldu. Tarzınızı nasıl anlatabilirsiniz? İş yaptığım coğrafya, kişi-kurum ve hedef kitleyi aynı potada eriterek o ana ait bir tasarım yapmayı tercih ediyorum. 'Bir stilim var, her gittiğim yerde o stili tekrarlarım' anlayışına çok inanmıyorum. Böyle çalışanlar yanlış yapıyor da demiyorum ama ben öyle yapmıyorum. Benim hedefim her yerde, her çalışmada başka bir tavır sergilemek oldu hep.

İŞİ UCUZA ÇIKARACAĞIM SANILIYOR


* Sizin bir imzanız, bir yere gittiğimizde 'Burası kesin Fahrettin Aykut'un elinden çıkmıştır' dedirtecek bir özelliğiniz var mı? Bu on puanlık bir soru (düşünüyor). Belli karakteristik mimari hareketlerim var benim. Doğal malzemeyi ve ahşabı çok kullanırım ve jilet gibi işlemem. Yani endüstriyel malzemeyle doğal malzemeyi yan yana getirmeyi seviyorum. Mekanı çok zorlamadığım için 'Burayı Fahrettin yapmış olabilir, çok basit işlerle bitirmiş' diye bir laf çıktı hakkımda. O yüzden müşterilerim işleri ucuza çıkaracağımı düşünüyor (gülüyor).

* İnsanların evlerine de hayat veriyorsunuz ve orada mutlak mutluluk sağlamanız şart. Bu zor olmuyor mu? Bana 'Benim mekanı yapar mısın?' diye sorduklarında önce kendinizi, ne istediğinizi anlatın derim. Bir evi yaparken kendimi evin sahibinin yerine koymaya çalışıyorum.

* Bu şizofrenik bir durum yaratmıyor mu? Yok, yine ben varım. Sadece evlerini yaparken sahiplerinin gözlüklerini takıyorum. Ama sonuçta müşteriyle karşılıklı bir tahterevalliye oturuyorsunuz. Bu evlilikte de, ikili ilişkilerde de böyledir. Karşı tarafı ayağa kaldırmak istersiniz ama önemli olan dengedir.