kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban

'Kutunun üstüne Emaar logosu koysak, o da satar'

Emaar'ın Türkiye CEO'su Ozan Balaban'dan iddialı sözler: "Bir kutunun üstüne Emaar logosu koysak o da satar. Bizden ev alanlar 2 sene içinde yüzde 50 kazanacak"..
Dubai Borsası'na kote olmuş yüzde 68'lik kısmı ile borsanın toplam işlem hacminin yüzde 60'ını oluşturan Emaar'ın Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Türkiye'deki ilk projeleri olan Toskana Evleri'ni İstanbul ile aynı anda New York, Londra, Dubai'de satışa çıkacağını, müşterilerinin yüzde 20'sinin yurtdışından olacağını kaydetti. Balaban, Emaar'ın müşterilerinin yüzde 80'inin birden fazla ev aldığını, herhangi bir kutunun üstüne Emaar logosu koydukları taktirde, o kutuyu da satacaklarını iddia etti. Balaban, "İstanbul'da üç bölgenin gelişmesini öngörüyoruz: Riva, Kurtköy ve Büyükçekmece. Riva'nın imar sorunu hala çözülmedi o yüzden oraya yatırım yapmadık. Diğer yandan Büyükçekmece'yi seçmemizin nedeni Yeşilköy, Florya'da oturanların iş yerlerinin buraya yakın olması. Bizim hedef kitlemiz B+ ve A gelir düzeyindeki insanlar. 395 metrekarelik bir villayı 800 bin dolara satın alabileceksiniz. Bugünlerde İstanbul'da bu fiyata apartman dairesi bulmak zor. Buraya kuracağımız sosyal tesisler sayesinde müşterilerimize şehrin dışında şehir içi hayatı yaşatacağız. 395 metrekareden 940 metrekareye uzanan 8 farklı ev tipimiz var. Fiyatları ise 800 bin dolarla 1.9 milyon dolar arasında değişiyor" diye konuştu.

2 HAFTADA 58 VİLLA SATILDI
Toskana Evleri'nde toplamda 555 villa olacağını belirten Balaban, bugüne kadar ön satışa çıkarılan 60 evin 58'inin ilk 2 hafta içinde satıldığını vurguladı. Balaban, projenin ilk etabıninda toplam 174 evin satılacağını, projeden ev almak isteyenlerin konut bedelinin yüzde 30'unu sözleşme imzalarken, kalanını ise teslim alırken ödeyeceğini sözlerine ekledi.