kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bircan Akyıldız - Mehmet Ali Şahin - Ahmet Aksu

Haber Turu

Memura grev hakkı anayasa paketinde
BAŞBAKAN
Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu çalışanlarının grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı konusunun bir anayasa değişikliği kapsamında değerlendirilmesi için görüş birliğine varıldığını bildirdi. Şahin, mali ve sosyal haklar konusuyla ilgili olarak, "İki bakan arkadaşımız ve ilgili bürokratlarla (mali ve sosyal haklar raporu) bu rapor üzerinde çalışma pazartesiye hazır olur" dedi. Şahin, dün Başbakanlık'ta yapılan toplu görüşmelerin 4. turunun ardından Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile birlikte açıklamalarda bulundu. Bu arada Memur-Sen Başkanı Aksu, toplu görüşmelerdeki taleplerini revize ettiklerini belirterek, "Talebimizin toplam maliyeti 7 milyar YTL'' dedi.

Hava-İş, kuruldan grev için onay aldı
THY
ve Hava-İş arasındaki toplu görüşmelerde taraflar dün son toplantıda da anlaşamadı. Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin son tekliflerin kurullarında değerlendirdiklerini ve grev için onay aldıklarını söyledi. İki arabulucunun da katıldığı dünkü toplantı THY genel müdürlüğünde yapıldı. Toplantının ardından THY yetkilileri açıklama yapmazken Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, "Sözleşmeyi imzalamadığımıza göre anlaşamadık. Son noktaya göre bazı gelişmeler de var" dedi. Sendika akşam yaptığı açıklamada "Şube başkanları ve temsilci kurulları sendika yönetimine grev uygulama kararını açıklaması konusunda yetki vermiştir" denildi.

Oyuncak ve tekstilde denetimler sıkılaştı
DIŞ
Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar, Çin menşeli oyuncaklarda aşırı dozda kurşun çıktığı haberleri üzerine, oyuncak devi Mattel'de denetimlerin sıkılaştırıldığını bildirdi. DTM'den Kayalar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ithalat aşamasında tüketiciye ulaşacak olan ve insan sağlığı açısından risk oluşturabilecek ürünlerin denetimine öncelik verildiği kaydedildi. Oyuncak ve bazı üründe ithalat denetimlerin sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, tekstil ürünlerinde de, kanserojen madde içerip içermediklerinin kontrol edildiğini kaydedildi. Mattel, geçen hafta Türkiye'de 2 oyuncağını toplatmıştı. Yeni Zelanda ise yüksek kanserojen içeren Çin battaniyelerine yasak getirmişti.

Etiketlere trans yağ zorunluluğu geliyor
TARIM
Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğiyle trans yağ asitlerinin etiketlere yazılması zorunluluk haline getirildi. Tarım Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği''nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, ürünlerin etiketlerinde; enerji değeri, birinci grup ve ikinci grup olarak yer alacak. İlk grupta; protein, karbonhidrat ve yağ miktarları, ikinci grupta yine protein, karbonhidrat, şeker, yağ, doymuş yağ asitleri, trans yağ asitleri, lif ve sodyum miktarı belirtilecek. Bu tebliğ kapsamında ürünlerini üreten ve satan iş yerleri, bir buçuk yıl içinde bu tebliğ hükümlerine uymak zorunda olacak.
Haberin fotoğrafları