kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CSI dizileri dünyada izlenme rekorları kırıyor. Las Vegas, Miami ve New York en çok tutulanlar. CSI: Miami'nin başrol oyuncusu David Caruso ya da dizideki adıyla Teğmen Horatio karizmasıyla en beğenilen karakter.

Psikolojisi, cinayeti saklamaya yetmedi

DNA onu gösteriyordu ancak deliller yetersizdi. Huzursuz bir yapısı vardı ısrarla takip edildi. Bir şeyler saklıyordu. Ve yılbaşı akşamı sorguda ağlayarak itiraf etti..
URLA Plajı'na girmek üzere olan tatilciler, pis bir kokuyla irkildi. Plajın girişindeki otomobilin bagajı açılınca dehşet verici bir manzarayla karşılaşıldı. Bir ceset vardı. Üzerindeki kimliğe göre 52 yaşındaki talihsiz adamın adı Ahmet D. idi. Vücudunda bıçak izleri vardı. Ancak başına geçirilmiş olan siyah bir poşet çıkarıldığında fark edilen boğazındaki derin izler, cinayetin boğularak işlendiğinin deliliydi. Hakkındaki ilk bilgi İstanbul'dan villa dekorasyonu yapmak üzere geldiğiydi. Bulunabilen tek delil ise evinde küllükte söndürülmüş halde olan sigara izmaritiydi.

DELİLLER YETERSİZ
Demir'in DNA'sı ile izmaritindeki tükürük izlerinden alınan DNA'lar incelendiğinde sigaranın onun tarafından içilmediği anlaşıldı. Kim tarafından içilmiş olabilirdi? Çünkü Demir'in kaldığı villaya Urla'ya geldiğinde oluşturduğu 30 kişilik işçi ekibinden zaman zaman gelen gidenler oluyordu. 30 işçiden alınan DNA örnekleri sigaradaki tükürükten alınan DNA'yla karşılaştırıldığında sigaranın 22 yaşındaki Doğan A. tarafından içildiği anlaşılmıştı. Demir'i son gören kişi muhtemelen oydu ve evde de Doğan A.'ya ait pek çok parmak izi vardı. Ancak Doğan A.'nın bunların hepsine vereceği mantıklı bir cevabı vardı. Yer olmadığından zaman zaman dubleks villada o da kalıyor hatta bu kaldığı zamanlar Ahmet D.'nin arabasıyla birlikte akşamları gezdikleri de oluyordu. Bütün işçiler buna şahitti ve söz konusu sigaradaki parmak izleri böyle bir günden kalma olabilirdi. Bu şartlar altında polisin bir delili yoktu. A., serbest kaldı.

ALTI AY İZLENDİ
Ancak Doğan A. soruşturma süresince aşırı gergin tavırlarıyla dikkat çekmişti. Şüpheleri kesinleştirecek bir delil ve itiraf bulmak için polisin altı ay sürecek olan müthiş bir takip başlatması gerekti. Her adımı izleniyordu. Doğan A.'yı yakalayan cinayet masası dedektiflerinden M.C., bu takibi şöyle anlatıyor: "İlk defa cinayet işleyen bir insanda, öldürmeye alışkın olmadığı için endişe ve huzursuzluk nedeniyle aşırı kilo kayıpları, gereksiz olaylara aşırı tepkiler gibi psikolojik dengesizlikler başlar. Takibimizde A.'da bu belirtileri görmüştük. Onu birkaç kere gözaltına almış ancak delil yetersizliğinden serbest bırakmıştık. Yılbaşı gecesi rahatlamış halde olabileceğini düşünerek ifadesine başvurmak üzere kendisini çağırdık. Ona elimizde yeni delillerin olduğunu, sürpriz tanıklarımızın bulunduğunu, katilin kendisi olduğunu bildiğimizi söyledik. Yaklaşık bir saat boyunca biz konuştuk, o dinledi. Derken sandalyesinde arkaya yaslanıp derin bir nefes aldı. Ve ağlamaya başladı. 'Abi bir sigara verir misin?' dedi. Verdik. 'Rahat bir yere gidip oturalım her şeyi anlatacağım" diyerek konuşmaya başladı." A.'nın iddiasına göre Ahmet D. kendisine sarkıntılık ettiği için onu uykusunda boğarak öldürmüştü. Hatta yüzüne bakmaktan korktuğundan başına siyah bir torba geçirmişti. Katil, yargılandı ve mahkûm oldu.