kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
FED Başkanı Ben Bernanke, ABD Hazine Bakanı Paulson ile görüşmesinden gergin ayrıldı.

'Bernanke tüm silahları çekmeye hazır bekliyor'

Fed Başkanı Bernanke ile görüşen ABD'li muhalif senatör Dodd, Fed'in piyasaları sakinleştirmek için elindeki tüm yetkiyi kullanacağını açıkladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bernanke tüm silahları çekmeye hazır bekliyor'
ABD Merkez Bankası Başkanı Fed Başkanı Ben Bernanke, Amerikan Senatosu'nun Bankacılıktan Sorumlu Başkanı Senatör Christopher Dodd ve ABD Hazine Bakanı Henry Paulson kredi piyasasında yaşanan sıkıntıları görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Senatör Dodd görüşmeler esnasında Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Amerikan finans siteminde yaşanan sıkıntıları çözmek için elinde bulunan tüm yetkiyi kullanacağını söylediğini belirtti. Dodd, Merkez Bankası Başkanı Bernanke'ye borçlanma faiz oranlarını düşürmesi yönünde herhangi bir siyasi baskıda bulunmadığını da söyleyerek Bernanke'nin de bu yönde bir niyetinin bulunduğuna yönelik bir açıklamada bulunmadığını duyurdu.

'YENİ DÜZENLEME ŞART'
Senatör Dodd'un verdiği bilgiye göre Bernanke, Fed'in kredi pazarını toparlamak için aldığı önlemlere Wall Street'in göstermiş olduğu tepkinin kendisinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Dodd açıklamasında Fed'in kredi piyasasında yaşanan sorunları çözmek için yeni uygulamaları zaman kaybetmeden yürürlüğe koymasını beklediğini söyleyerek konuyla ilgili kanun değişikliklerini de düşündüğünü dile getirdi.