kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Lastik izleri adım adım incelenip karşılaştırma yapılıyor.

Lastik izleri ve izmarit katil damadı yakalattı

Ali Kemal Erdem
Ergun çifti ve kızları kanlar içinde yerde cansız yatıyordu. İfadesi alınan damat ise 5 aydır kavgalı olduğu aileyle görüşmediğini söylüyordu. Ancak lastik izleri ve bir izmarit her şeyi değiştirdi. Damat suçunu itiraf etti..
Peş peşe patlamalar, sakin bir şekilde çalışan işçilerin dikkatini sesin geldiği yöne çekti. Sesler hemen arkalarındaki tarladan geliyordu. Bir süre öncesine kadar Ergun Ailesi'nden 3 kişi tarlada çalışıyordu. Bir saat öncesinde yanlarına gelen bir erkekle sesli bir tartışmaya girmişlerdi. Ancak her hallerinden, tanıdıkları bir kişi olduğu belliydi. Bu nedenle aile içi bir tartışmadır diye işçiler müdahalede bulunmamış, söz konusu kişi de uzaklaşıp gitmişti. Bu tartışmanın ardından şimdi Ergun Ailesi'nden baba Gürkan Ergun eşi Şeyda Ergun ile kızları Naciye, kanlar içinde yerde yatıyordu. Ancak ortalıkta kimseler de yoktu. İhbar sonucu olay yerine gelen polislerin yaptıkları incelemede 5 boş kovan bulunmuştu. Saldırgan neredeyse her kurşununu isabet ettirmişti. Tarlanın her yanını delil olabilecek bir emare bulmak umuduyla araştıran Olay Yeri İnceleme ekipleri, bir araca ait tekerlek izleri ile bir adet sönmüş sigara izmariti ile karşılaştılar. İşçiler ailenin tartıştığı kişinin bir araçla olay yerinden uzaklaştığını söylüyordu. Aileyle ilgili köylülere sorular soran polis, onlardan evin kızı Naciye Ergun'un beş ay önce kocası Seyfi Can'dan ayrılıp baba evine geldiğini öğrendi. O günden beri sık sık eşini geri götürmek üzere köye gelen Seyfi Can, her seferinde "artık olmaz" diyen eşince geri çevrilmiş, bu da onu daha da hırçınlaştırmıştı. Seyfi Can'ı araştırmaya başlayan polis, onun Afyon'da bir akrabasının evinde yakaladı. Can'a ait bir araç da evin arkasında bulunmuştu. Ancak Can'ı olayla ilgisi olmadığını söylüyordu.

LABORATUVAR SONUÇLARI
İşte bu noktada düğümü Polis Kriminal Labaratuvarı'nda yapılan inceleme çözdü. Olay yerinde bulunan lastik izlerinin kalıbı alınarak evde bulunan aracın lastik izleriyle aynı olup olmadığının incelenmesi amacıyla Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmişti. Yine tarlada bulunan sigara da gönderilerek üzerindeki tükürükle Can'dan alınan örnek incelerek aynı DNA özelliklerinin bulunup bulunmadığına bakılacaktı. Laboratuvardaki polisler, olay yerinde bulunan araç lastik izleri ile bulunan aracın lastik izinin mukayesesi sırasında ilk önce klasik özellikler açısından incelemeye başladı. Kaba incelemenin ardından üretim ya da kullanım esasından kaynaklanan farklılıkları, kesik, yırtık, ezik, çizik, şişkinlik ve kopukluklarıyla incelendi. Tekerlek izleri ikiye ayrılmaktaydı. Pozitif ve kabartma tekerlek izleri. Toprak üzerinden elde edilen kabartma tekerlek iziyle yapılan karşılaştırma olumlu çıkmıştı. Yani tarladaki tekerlek izi Can'ın kullandığı aracın lastiğinden çıkmıştı. Sigaranın da üzerindeki tükürük izlerinden elde edilen örnekler karşılaştırılınca DNA olarak Seyfi Can'la aynı genotipte bulgular elde edildi. Kriminal yöntemlerle elde edilen iki delilin ardından Seyfi Can'ın suçunu kabul etmekten başka şansı yoktu.