kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu masaya oturacak.

Haber turu

Memur ikinci kez masaya oturuyor
Memur sendikaları ve hükümet yarın başbakanlık merkez binada yeniden masaya oturuyor. Sendikalar, yarın ücret artışlarının yanı sıra refah payı uygulaması, kamu çalışanlarının üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi, kira yardımına ilişkin taleplerini de iletecek. Bu arada Kamu İşveren Kurulu temsilcileri yarın yapılacak toplantı öncesinde önceki gün Maliye Bakanlığı'nda bir araya geldi. Toplantıya, Maliye, Hazine, DPT, TÜİK ve memur sendikalarından yetkililer katıldı. Kamu- Sen yetkilileri, tüm kamu görevlilerine gelecek yıl 2 dilim halinde yaklaşık yüzde 15, yıllık ortalama yüzde 10 zam talep ediyor. Konfederasyon, bu talebin 2009'da en düşük dereceli memur maaşının bin 130 YTL'ye çekilmesine ve bu rakama enflasyon ve refah payı eklenmesine bağlı olduğunu bildirdi.

Ankara'da fahiş su fiyatına kontrol
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, su sıkıntısı nedeniyle bakkal ve marketlerde 'fahiş fiyatla' satılan şişe ve damacana sularındaki fiyat artışları takibe alınacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi'nin olağan toplantısında oybirliği ile kabul ettiği raporda, Ankara'da fahiş fiyatla su satan firmaların belirlenerek, Zabıta Daire Başkanlığı'nca yasal işlemler yapılabileceği bildirildi. Raporda, temmuzla birlikte damacana suyu satışlarında yüzde 5'ten başlayan yüzde 50'lere kadar ulaşan fiyat artışlarıyla karşılaşıldığı tespitinin de yer aldığı belirtildi.

BM'de iki yetkili suçunu itiraf etti
BM'nin "petrol karşılığı gıda" programı skandalına adı karışan 2 Teksaslı petrolcü suçunu kabul etti. New York'taki mahkemenin yetkililerinden Michael Garcia, Bayoil adlı petrol şirketinin genel müdürü David Chalmers ile Ludmil Dionissiev'in 7 yıl önce Saddam Hüseyin hükümetine komisyon ödenmesine ilişkin yolsuzluğa karıştığını kabul ettiğini söyledi. Her iki petrolcünün 19 Kasım'da mahkemeye çıkarılacağı ve 20'şer yıl hapse çarptırılabileceği belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları