kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Levent Türbedar, MLS yönteminden önce yağ ölçümü yapıyor.

Yağları patlatma yöntemi

Fazla yağlardan kurtulmak için geliştirilen ve 'tek seansta yüzde 20 inceltme' iddiasıyla sunulan MLS yöntemi, bıçak altına yatmadan zayıflamayı vaat ediyor. Aktüel'in bu haftaki sayısında geniş yer verilen yöntemin, yağ hücrelerini patlatarak incelttiği söyleniyor..
Genç, güzel, ince, daha ince, daha da ince görünme tutkusu neredeyse bütün dünyada hiç değişmeyen bir trend. Bu çerçevedeki araştırmaların hızına yetişmekse mümkün değil. Özellikle kadınlara yönelik üretilen, inceltici, selüliti yok eden ürünler ve alternatif tıp, bu 'zayıflama pazarı'nda epey pay sahibi. Araştırmacılar yağları yok eden aşıyı henüz bulamadılar ama eritmeye yönelik pek çok yöntem geliştiriyorlar. Yağ hücrelerini patlatarak yok ettiği söylenen MLS de bu yeni yöntemlerden biri. Fransız sağlık ekipmanları üreticisi bir firma tarafından geliştirilen MLS (Morpholiposculpt), beş yıldan bu yana dünyada birçok ülkede uygulanıyor. Bölgesel yağları azalttığı iddia edilen bu incelme metodu artık ülkemizde de kullanılıyor. Dr. Levent Türbedar tarafından uygulanan yöntem, hastanın ihtiyacına ve vücut yapısına göre değişen sebeplerle bir veya birkaç seans yapılıyor. Peki ama nedir bu MLS? Nasıl çalışır? Liposuction, mezoterapi, karboksiterapi, lipoliz gibi incelme yöntemlerinden farkı ne? Tüm bu soruların cevabını Dr. Türbedar şöyle yanıtlıyor: "Birçok insan özellikle belde, göbekte, kollarda ya da kalçada oluşan yağlardan kurtulmak istiyor. Kilo vermeye çalışıyor, spor ve diyetle hayatını düzene sokuyor ama bir türlü veremiyor. Onlar depo yağları, vücut bu yağları tutmak için direniyor. Bu yağları şekillendirme konusunda ameliyatlı ve ameliyatsız çeşitli yöntemler mevcut. Ameliyatlı yöntem; liposuction. Liposuction da kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Neticede bu yöntemlerin hepsi ameliyat gerektiriyor. Evet çok iyi sonuçlar veriyor, ama zahmetli ve birtakım riskler taşıyor. Yapılan araştırmalara göre liposuction gereksinimi duyan 100 kadından 82'si çeşitli endişelerle vazgeçiyor, sadece 18'i yaptırabiliyor." Hipoosmolar Lipotomi yöntemi ise yağları yontarak şekillendirmek demek. Vücutta biriken ve şekil bozukluklarına yol açan yağ dokusunu azaltmak, şekillendirmek ve selülitleri yok etme konusunda etkili bir yöntem olduğu iddia ediliyor. MLS isimli cihazlar sistemi yardımıyla lipotomi işlemi ağrısız ve ameliyatsız olarak uygulanıyor.

ÜÇ ADIMDA ÇALIŞIYOR
Sistem üç adımda çalışıyor. Birinci adımda bilgisayar yardımıyla kişinin fazla bulduğu yağ dokusu ölçülüyor ve yağ hücrelerine nüfuz edecek hipoosmolar'ın sıvı formülü hesaplanıyor. İkinci adımda bu sıvı, muayenehane şartlarında, yağlı bölgeye enjekte ediliyor. Şişen yağ hücreleri, cilt dışından MLS sistemine özel bir ultrason yardımıyla patlatılıyor ya da sıvılaştırılıyor. Son adım ise sıvılaşmış yağların infraruj, elektromanyetik örtü altında ısıtılarak lenf drenajlarıyla vücuttan atılmasını sağlamak. Patlatılan yağ hücrelerinin aynı bölgede yeniden yapılanmadığı söyleniyor. Bir de not: Bu yöntem de obeziteye karşı çaresiz! Bu noktada Türbedar şu uyarıda bulunuyor: "MLS yöntemi ile yağ aldırmak tabii ki sorununuzdan kesin kurtuluş demek değil. Bu işlemi yaptıran kişinin bir kere vücudunun yeni şeklini koruması gerekir. Diyete, egzersize özen göstermek lazım. Dikkat etmezseniz aldığınız kaloriler ve fazla yağlar işlem yapılan bölgede olmasa bile vücudun başka bölgelerinde kümelenecek yer bulmakta zorlanmaz."
Haberin fotoğrafları