kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ralf Schumacher: Ağabeyimden etkilenmedim

Hatice UTKAN
Dünyanın en ünlü F1 pilotu Michael Schumacher'in kardeşi Ralf, Türkiye merakını, kariyerini ve F1 yarışçılığını anlattı..
Dünyanın en ünlü Formula 1 yarışçısı Michael Schumacher'in kardeşi Ralf Schumacher, ağabeyinin gölgesinde kalmamak için savaşıyor. Daha önce BMW için yarışan Ralf Schumacher, şu an Toyota'nın yarışçısı. Her ne kadar ağabeyinin başarısını yakalayamasa da bu yılki Türkiye Grand Prix'sinden beklentilerinin iyi yönde olduğunu söylüyor.

- Siz dünyanın en ünlü F1 pilotu Michael Schumacher'in kardeşisiniz. Bu durum insanların sizden beklentilerini etkiliyor mu?
- Benim kendime özgü bir tarzım var, Michael'ın başarısının insanların benden beklentilerini etkilediğine inanmıyorum. Michael'ın birçok kez F1 şampiyonu olması benim kariyerimde hiçbir şeyi değiştirmedi. Aslında onunla rekabet etmek çok hoşuma gidiyordu. F1'e katılmaya başladığımda o zaten iki kere dünya şampiyonu olmuştu.

- Sizce Formula yarışlarının şansla bir ilgisi var mı?
- Şans Formula 1 pilotu için önemlidir. En azından doğru yerde doğru zamanda bulunmak. Ama diğer yandan arabaların performansı her şeyi değiştirebilir. Mesela ortalama bir arabada iyi bir pilot istediği sonucu alamaz, ortalama bir pilot ise iyi bir arabada istediğini elde eder. Yine de iyi bir araba yaratmanın şansla değil tecrübe ve kaynaklarla ilgisi vardır.

- F1'in en zor yönü nedir?
- Bence F1'in en büyük zorluğu en küçük ayrıntıya bile dikkat etme zorunluluğu, çünkü bu sporda en ufak ayrıntılar büyük farklar yaratabilir.
Haberin fotoğrafları