kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçırılan Türk çocuğu Fransa'yı ayağa kaldırdı

Fransa'da 5 yaşındaki Türk çocuğunun, sübyancılıktan 20 yıl yatan sabıkalı biri tarafından kaçırılarak tecavüze uğraması ülkede infial yarattı. ABD'den dönen Cumhurbaşkanı Sarkozy, olaya el atıp hükümeti toplantıya çağırdı..
Fransa'da 5 yaşındaki bir Türk çocuğunun kaçırılıp, tecavüze uğraması, ülkede adli ve siyasi krizi de beraberinde getirdi. Ülkenin kuzeyindeki Roubaix kentinde oturan Bir Türk ailesi önceki gün büyük bir acı ve korku yaşadı. Ailenin 5 yaşındaki üyesi E., evinin önünde oynarken kayboldu. Küçük çocuk 12 saat sonra sağ salim bulundu. Ancak olayın ardındaki gerçek, hem aileyi perişan etti, hem de Fransa'da adeta depreme yol açtı... Küçük E.'yi 20 yıl "sübyancılıktan" hapis yatıp 2 ay önce "adli takip" koşuluyla bırakılan Francis Evrard (61) adlı bir sapık kaçırmıştı. Bir otoparkta saatlerce tecavüze uğradığı belirtilen küçük çocuğun başına gelenler, kent halkını da isyan ettirdi. Uzmanlar çocuklara karşı cinsel suç işleyen sapıkların hapisten "şartlı" bırakılmamaları, cezalarını tamamlayıp çıktıktan sonra da yakın takip altında tutulmaları gerektiğini söyledi.

MANŞET OLDU
Bölge gazetesi La Voix du Nord (Kuzeyin Sesi) olayı manşetten vererek, "Bulunmasına sevindik... Ama ya sonra? Bu çocuk saatlerce cinsel istismara uğradı" diye yazdı. Lille kenti Savcı Yardımcısı da basın toplantısı düzenleyerek "çocuğun kaçırıldıktan sonra cinsel suiistimale uğradığını" doğruladı. Tepkiler üzerine harekete geçen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün döndüğü ABD tatili sonrası ayağının tozuyla E. olayını görüşmek üzere bakanlar kurulunu toplama kararı aldı. Pazartesi günü yapılacak toplantıya Adalet Bakanı Rachida Dati, İçişleri Bakanı Michelle Alliot- Marie ve Sağlık Bakanı Roselyne Bachelet katılacak. Sübyancılara karşı tedavi, tedbir ve kontrol maddeleri içerek yasal düzenleme ve değişikliklerin ele alınacağı kabine toplantısına uzman hukukçu ve psikiyatrlar da katılacak. Yasaların gözden geçirilerek cezai yaptırımların ağırlaştırılacağı belirtildi.
Haberin fotoğrafları