kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dışişleri'nden Rum Bakan'a sert tepki

Yeni Haber
Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kıbrıs'la ilgili olanlar dahil, son dönemdeki açıklamalarını "Türkiye'yi 100 yıl geriye götürdü" sözleriyle eleştiren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Markulli'ye, "TSK ve sayın Genelkurmay Başkanımıza dil uzatmak Markulli'nin haddine değildir" diyerek tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, GKRY Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'nin son günlerde Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında yakışıksız ifade ve beyanlarda bulunduğunun görüldüğü belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, "Markulli, Türkiye'nin iç konularıyla ilgili görüş belirtecek ve değerlendirmelerde bulunacak bir muhatabı değildir. Kaldı ki, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sayın Genelkurmay Başkanımıza dil uzatmak Markulli'nin haddine de değildir" dedi.

Türkiye'nin 1960 Garanti Andlaşması'ndan kaynaklanan garantörlük hakkı çerçevesinde Adada bulundurduğu Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'a 1974'den bu yana huzur ve istikrar getirdiğini kaydeden Dışişleri Bakanlığı, "Kıbrıs'ta barışın teminatı Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'dir" dedi.

Bakanlık açıklamasında, "Türkiye'nin Kıbrıs politikası milli bir politika olup, kararlılıkla sürdürülecektir. Sayın Genelkurmay Başkanımızın Kıbrıs'la ilgili açıklamaları bu politikayı yansıtmaktadır. Uluslararası toplum, Kıbrıs'ta ve Doğu Akdeniz'de bir istikrarsızlık unsuru olmaya devam eden Kıbrıs Rum Yönetiminin tahrikkar ve sorumsuz tutumunu gözardı etmemelidir" ifadesi yer aldı.

BÜYÜKANIT RUM BAKANIN SALDIRISINA DİPLOMATİK TEPKİ BEKLEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Rum Bakan'ın bir Türk televizyonunda yayınlanan sözleriyle ilgili tepki gösterdiği ve buna karşı Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki beklediği basına yansımıştı.

Bakanlık yaptığı açıklamayla Rum Bakan'a karşı tepki göstererek bir anlamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a jest yapmış oldu.

ANKA