kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan rica etti, 50 dönüm arazi bağışladı

Sonat BAHAR HABER MERKEZİ
Erdoğan, Kızılay'ın Rize'de spastik çocuklar İçin yapacağı eğitim merkezi için devreye girdi ve binanın yapılacağı arazinin hissedarı Topçuoğlu ile konuştu. Topçuoğlu da diğer hisseleri satın alarak araziyi Kızılay'a bağışladı..
Eski müteahhit Şükrü Topçuoğlu, Rize Güneysu'da bulunan 5 milyon YTL değerindeki 50 dönüm araziyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ricasıyla Kızılay'a bağışladı. Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en büyük rehabilitasyon merkezini kurmak için "Spastik ve Özürlü Çocuklar Eğitim Merkezi" projesini geliştiren Kızılay, en uygun yer olarak Rize Güneysu'yu seçti. Projeye destek veren Alman Kızılhaçı'da Başbakan Erdoğan'ın baba ocağı olan Güneysu'da yaptığı inceleme sonucu olumlu görüş bildirdi. Ancak projenin uygulanacağı arazinin çok hisseli olması çalışmaları yavaşlatınca devreye Başbakan Erdoğan girdi ve Topçuoğlu'nu aradı. Bunun üzerine hissedarlardan Şükrü Topçuoğlu, 36 hisseyi de satın alarak araziyi Kızılay'a bağışladı.

TEK ŞARTI VAR
80 yaşındaki eski müteahhit Topçuoğlu, yaşamının büyük bölümünü ABD'de sürdürüyor. Tatil için geldiği Didim'de görüştüğümüz Topçuoğlu, söz konusu arazi için okul ve hastane yaptırmak için birçok teklif geldiğini ancak kabul etmediğini anlatıyor. Ancak Topçuoğlu'nun kızı ABD'de Türk- Amerikan Dostluk Cemiyeti Başkanı olduğu dönemde Başbakan Erdoğan ile tanışınca durum değişmiş. Bu tanışma sırasında Başbakan Erdoğan ve Topçuoğlu'nun Güneysu'dan komşu oldukları ortaya çıkıyor. Şükrü Topçuoğlu, "Tayyip Bey kızıma 'babanızın yeri var orada bir türlü kandırıp alamıyoruz' demiş. Kızım da projenin çok iyi olduğunu söyleyince Kızılay'a bağışlamak üzere masaya oturduk" diye anlatıyor. Topçuoğlu konuyla ilgili araştırma da yapmış: " Ben araştırdım Çernobil'den sonra bölgede sakat doğum oranı çok yüksek. 26 bin sakat insan var Rize'de. Yani proje bölgeye çok faydası olacak bir proje. Bende tek bir şartla araziyi bağışladım, o şartım da; sözünü ettikleri projeyi gerçekleştirecekler ve zamanında bitirecekler."

250 ÇOCUK BARINACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde temel atma törenine katılması beklenen projenin Avrupa'nın en büyük ve en kapsamlı "Spastik ve Özürlü Çocuklar Eğitim Merkezi " olması planlanıyor. Türk Kızılayı'nın rehabilitasyon merkezinde spastik ve otistik çocuklar için okul, yüzme havuzları, koşu parkurları ve midilli atları da dahil olmak üzere hayvan barınakları bulunacak. 250 çocuğun barınacağı merkezde, çocukların aileleri için ayrı bir eğitim sahası oluşturulacak.
Haberin fotoğrafları