kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

İNGİLTERE
Abur-cubur yemek bebeği obez yapıyor

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Royal College'da yapılan araştırmaya göre, sadece hamilelikte değil bebek emzirilen dönemde de annenin yedikleri çocuğun ilerleyen yıllardaki gıda tercihlerinde etkili oluyor. Özellikle hamilelik döneminde yenen abur-cubur ve tatlıların ilerleyen yaşlarda çocukların da abur-cubur bağımlısı ve obez olmasına neden olduğu ifade edildi.

KANADA
Prostat kanserine karşı brokoli yiyin
Kanada'nın Toronto kentindeki Ulusal Kanser Araştırmaları Merkezi'nin araştırmasına göre, düzenli brokoli ve karnabahar yemek erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskini düşürüyor. Bin 300 erkek üzerinde yapılan araştırmaya göre, haftada en az bir kez brokoli ya da karnabahar yiyen erkeklerin prostat kanserine yalanma riski yüzde 50 daha düşük.

ABD
Cinsel isteksizliğe testosteron bandı
Cinsel isteği düşük kadınlar testosteron bandıyla tedavi edilecek. Cinsel Tıp dergisinde yer alan habere göre, 132 denek üzerindeki araştırmada, cinsel isteksizlikle karşı karşıya olan kadınlar bantlar yardımıyla tedavi edildi. 'Kadın Viagra'sı olmadığı belirtilen bant, yumurtalıklarını aldırmak zorunda kalmış kadınların cinsel arzularını kazanmaları amacıyla kullanılabilecek.

FRANSA
Ölü ördeklerde 'kuş gribi' çıktı
Fransa'da ölü bulunan dört ördekte, kuş gribinin öldürücü türü olan H5N1 virüsü tespit edildi. Amerika'nın Sesi radyosunun haberine göre, Fransa'nın kuzeydoğusunda geçen hafta bulunan ölü ördeklerde kuş gribi olduğu ortaya çıktı. Ördekler üzerinde yapılan incelemede, kuş gribinin öldürücü türü olan H5N1 olduğu belirlendi. Gelişmelerin üzerine yetkililerin, Almanya ve Lüksemburg sınırındaki bölgede kuş gribi alarmını bir üst düzeye çıkardığı bildirildi.