kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Tarih
Roma dönemine ait İncil kaçırıyorlardı
Mersin'in Tarsus ilçesinde Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu bildirilen İncil ele geçirildi. Jandarma ekipleri, TEM Otoyolu'nun Adana-Mersin Avadan gişelerinde, ihbar üzerine 33 DN 892 plakalı otomobili durdurdu. Araçka yapılan aramada, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait ceylan derisi üzerine İbranice yazılmış, altın yaldız işlemeli 19 sayfalık İncil ele geçirildi. Otomobilde ayrıca her biri 36 bin YTL'lik olan 7 adet senet fotokopisi bulundu. Olayla ilgili otomobilde bulunan A.A, Ç.Y. ve F.Ö. gözaltına alındı. Zanlılar sorgularının ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve tarihi eser kaçakçılığı'' yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Yargı
Tümgeneral kararı Yargıtay'dan döndü
Askeri Yargıtay, eski Eskişehir 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı hava pilot emekli tümgeneral Çetin Dizdar hakkında Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin verdiği kararı usul yönünden bozdu. Emekli tümgeneral Dizdar, Eskişehir'de görev yaptığı dönemde yemekhanenin tadilatı için Harb-İş Sendikası tarafından bağışlanan paranın usulsüz kullanılması ve özel bir şirketten "promosyon" topladığı iddasıyla yargılanmıştı. Çarptırıldığı 30 gün hapis cezası iyi halinden ötürü 75 YTL adli para cezasına dönüştürülmüştü. Dizdar yeniden Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanacak.

Çevre
Sinop'ta nükleere karşı protesto

Nükleer santral kurulması kararlaştırılan Sinop'ta, 53 sivil toplum örgütünün birlikteliğinde oluşturulan Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından Sinop'un Akliman mevkisinde boğulan 3 genç için anma töreni düzenlenirken, kente ilişkin projeler bir kez daha protesto edildi. Törende İskele meydanında insan zinciri oluşturan nükleer karşıtları, ölen arkadaşları için denize kırmızı karanfiller bıraktı, meydanda bir fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Geçen yıl Nükleersiz Yaşam Şenliği'ne katılmak için Sinop'a gelen Soner Balta (24) ve Öner Balta (22) ile Güneş Korkmaz (22) denizde boğularak hayatlarını kaybetmişti.

Kongre
Bin 700 bilim adamı Ankara'ya geliyor

İlki 1873 yılında Paris'te yapılan Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika çalışmaları Kongresi ICANAS'ın 38. toplantısı eylül ayında Ankara'da bin 700 bilim adamının katılımıyla yapılacak. Ankara'da 10-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongreye Rusya Federasyonu'nun Çuvaşistan, Kalmuk, Tuma gibi cumhuriyet ve özerk bölgelerinden de katılım olacak. Çoğu uluslararası üne sahip bin 700 bilim adamının katılacağı toplantının dili Rusça, İngilizce ve Türkçe olarak belirlenirken uygarlıklar tarihinin yanı sıra çevre, kentleşme sorunları ve çözümleri, kültürel değişim, gelişim ve hareketlilik ile uluslararası ilişkiler gibi alanlarda 17 panel düzenlenecek.
Haberin fotoğrafları