kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Eğitimde kalitenin önemi

Eğitimde kalitenin ne denli önemli olduğunu, yaşanmış bir örnekle siz değerli okurlarımın dikkatlerine sunmak istiyorum. Dünkü gazetelerde, geçen yıl Türk eğitim sisteminde yerini alan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin, ikinci yılında birinci sıraya oturduğuna dair haberler vardı. Bu haberleri okuyunca geçen yıl faaliyete geçmek üzere olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin çiçeği burnundaki Müdürü Sinem Vatankurtaran'ın köşe yazarlarına tanıtım ve hedefleri anlatan sunumu gözlerimin önüne geldi. İtiraf etmem gerekir ki, yeni kurulan bir lisenin daha ikinci yılında Türkiye'de yıllardan beri faaliyette olan fen liseleri arasında birinciliğe çıkacağını ütopik bir düşünce olarak değerlendirmiştim. Yanılmışım ve Sinem Vatankurtaran'ı kutluyorum.
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde okuyan öğrenciler çok şanslı . İşadamları her türlü eğitim, yurt ve hatta harçlıklarını karşılayan burs veriyor. Laboratuvarları uzay merkezi gibi. Böyle olunca da OKS'de en yüksek puanı alan öğrencilerin ilk tercihi haklı olarak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi oluyor.
Okullarımızın büyük çoğunluğu başarısızlıktan dökülürken, yeni kurulan bir eğitim kurumunun daha ikinci yılında bu başarıyı göstermesi ister istemez Türk eğitim sisteminin yeniden masaya yatırılmasını gündeme getiriyor.
Bazı uygulamaları kamuoyunda tartışılsa bile, yenilikçi uygulamalarını ve çalışkanlığını takdirle izlediğim Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik' in yeni dönemde yarım kalan çağdaş uygulamalarına Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde olduğu gibi başarılı eğitim kurumlarının kazandırılmasına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmesini de bekliyorum.