kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nevizade'den Sesler yükselecek

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Beyoğlu, 8 Ağustos'taki 'Yeni Rakı Sokak Şenlikleri' ile eğlenceye boğulacak... Şenliklerde sahne alması beklenen Selim Sesler: Normalde içki içerim ama çalıştığım zaman pek tercih etmiyorum. Vazife sırasında en fazla iki kadeh yeter!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Nevizade'den Sesler yükselecek
Geleneksel 'Yeni Rakı Sokak Şenlikleri', 8 Ağustos Çarşamba günü Nevizade Sokağı'nda gerçekleşecek! Karnaval havası taşıyacak olan gecede, ünlü klarnet virtüözü Selim Sesler izleyenleri coşturacak; Yeni Rakı Fasıl Ekibi'nin yanı sıra, gecede dansöz ve sihirbaz gösterileri de yer alacak. Gece boyunca tarot ve el falı bakan falcılar, karikatüristler ve animatörler İstanbullular'ı eğlendirecek. Yeni Rakı Sokak Şenlikleri; 18 Ağustos'ta Çeşme-Dalyan'da, 25 Ağustos'ta Ayvalık- Cunda'da ve 5 Eylül'de Kumkapı'da devam edecek. Usta klarnet virtüözü Selim Sesler, organizasyonu, müziğini ve gördüğü ilgiyi anlattı...

BELKİ OĞLUM DA ÇALAR

* Özel bir sokak şenliğinde yer alacak olmak size ne hissettiriyor? Nevizade Sokağı'nda çalmak düğünde çalmak gibi benim için. Bana 15 yaşımı hatırlatıyor, çok memnunum. Bu konserde bana İmren Türkoğlu solistlik yapacak. Enka'da verdiğim konserde de birlikteydik; bize 4-5 parça okumuştu, hayran kalmıştım. Bana Brenna Maccrimmon'ı hatırlatıyor; o da Rumeli tarzı okuyor. Balkan türkülerini çok güzel seslendiriyor. Bu projede yer almak çok güzel olacak.

* Genelde içkili ortamda çalışan insanların içkiyle arası iyi olmaz. Sizin içkiyle aranız nasıl? Normalde içki içerim ama çalıştığım zaman pek içmem. Vazife sırasında en fazla iki kadeh içerim. Çünkü orada görevliyim. İşim olmadığında evde ya da bir restoranda içmekten keyif alırım.

* Bu etkinlikte oğlunuz klarnet çalarak size eşlik edecek mi? 24 yaşımdaki oğlum Ramazan Sesler arada bir benim grubuma da katılıyor. Ancak onun da grupları var. İşi olduğunda bizimle çalamıyor. İşi olmazsa gelip çalacak. O da çok iyi klarnet çalar. Klarnet ailemizde babadan oğula geçer. Benim babam Mümin Sesler, askere gidene dek zurna çaldı, askerde bandoda klarnet çaldı.

AVRUPA'YI COŞTURDU

* Aileniz verdiğiniz konserlerde sizi izler mi? Bu halka açık konserde de izleyecek mi? Bazen geliyorlar. Mesela İstanbul Caz Festivali'nde Robert Plant'in ön grubu olarak yarım saatlik bir performans sergilemiştim, oraya geldiler. Şimdi tatildeler, gelemiyebilirler şenliğe.

* Fatih Akın'ın 'Köprüyü Geçmek' filminde de yer almıştınız. Yine belgesel için çekim teklifleri; TV dizisi ya da sinema filmi teklifleri alıyor musunuz? Fatih Akın ile önce 'Duvara Karşı' filminde çalıştık. Bana inandı ve 'Köprüyü Geçmek' filminde de çalıştık. Mesela; yurtdışından, Amerika'dan, Avrupa'dan bazı öğrenciler geliyor. Kimileri müzik, kimileri yapımcılık okuyor. Tez çalışmaları için röportaj yapmak istiyorlar. Yer aldığım bu tip çalışmalar üniversitelerde gösteriliyor. En son Almanya'dan Canan Turan adlı bir Türk kızı geldi; o da Keşanlı... Röportaj yapmak istedi. Tezini Roman müziği ile ilgili hazırlıyormuş. Yaptık, sonra bin kez teşekkür etti kızcağız! (Gülüyor).

*
ABD'deki çalışmalarınız sürüyor mu? Sizce yaptığınız iş orada nasıl algılanıyor? Chicago'da bir konser verdik. Yaklaşık 800 bin kişilik bir salondu ve doluydu! Sonra New York'ta üst üste iki konser verdik. İkisi de müthişti. Londra'ya gittik orada bir festivalde çalmak için. Bin 500-2 bin kişilik bir salonda adeta şakıdı millet! Kimse yerinde duramadı. Burada da çok ilgi görüyorum, canı gönülden dinliyor, çok seviyorlar müziğimi.
Haberin fotoğrafları