kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Herkes gibi yiyorlar ama hep fit kalıyorlar

Her zaman fit, güzel vücutlarıyla hayranlık uyandıran ünlü kadınlar, aslında kimseden farklı beslenmiyor! Yani aç kalmıyor, günde en az 6 öğün yemeğe dikkat ediyorlar. Peki ne yiyorlar da, hem sağlıklı hem ince olabiliyorlar? Hülya dergisi, fit ünlülerin beslenme ve spor programlarını araştırdı..
Eyşan Özhim Marka danışmanı
* Uyanma saati: 09.00 ya da en geç 10.00'da.

* Günlük beslenme programı: Sabah kahvaltısını iyi yaparım. Kepekli ekmek, yağsız peynir, zeytin, reçel, salata ve bol çay tüketirim. Gün boyu açık çay ve bitki çayları içerim. Öğlen hafif bir şeyler atıştırırım, zeytinyağlı ya da yoğurt gibi. Saat 18.00 civarı salata ve yanında sıcak sebze yemeği ya da et, balık, tavuk yerim. Sonrasında meyve yemeye çalışırım ve bol su içerim. Porsiyonlarım her zaman küçüktür.

* Günlük spor programı: Yazın bol bol denizde yüzmeyi severim. Rahatsızlığımdan dolayı kaslarımı güçlendirmem gerek. Ayrıca rahatsızlığım nedeniyle uygulamam gerken özel egzersizlerim var...

* Uyku saati: Genellikle 02.00 gibi.

İpek Tuzcuoğlu Oyuncu


* Uyanma saati: 09.00 civarı.

* Günlük Günlük beslenme programı: Bir diyet programım yok. Organik gıdalarla besleniyorum. Güne başlarken 2-3 ceviz, 4-5 fındık, 6-7 badem yiyorum. Kahvaltıda doğal bal, peynir üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum. Gün içinde sebzemeyve ağırlıklı besleniyorum.

* Günlük spor programı: 'Tibet'in Gençlik Pınarı' diye altı egzersizden oluşan bir programım var. Haftada bir tai chi yapıyorum. Pilates'e başlayacağım. Uyku saati: 24.00-01.00

Ebru Şallı / Model
* Uyanma saati: 09.00 gibi...

* Günlük beslenme programı: Gün boyu az ama sık yemek yerim. Kahvaltısız bir gün düşünemiyorum. Peynir, domates, salatalık, zeytin, 1-2 dilim ekmek, vaktim yoksa bazen mısır gevreği yerim. Öğün aralarında meyve yerim, öğlen yemeğinde salata, pizza ya da çorba; akşamüzerleri yeşil çay ile simit ve peynir; akşam yemeğinde evde ne varsa yerim. Belli bir diyetim yok. Yemek yemeyi severim, yeni tatlara da açığım.

* Günlük spor programı: Her gün mutlaka bir saat spor yapıyorum. Üç yıldır haftanın 3-4 günü pilates yapıyorum. Çok daha güçlü hissediyorum. Evimize pilates stüdyosu kurduk. Onun dışında 1-2 gün yürüyüş yeterli oluyor.

* Uyku saati: 23.00- 24.00 arası.

Selma Ergeç
* Uyanma saati: 09.00-10.00 civarı.

* Günlük beslenme programı: Zararını bilmeme rağmen, düzensiz ve kötü besleniyorum. Kepekli simit-beyaz peynir ve arada sahanda yumurta, bol peynirli salata, akşamları meze ve çok bol meyve yiyorum.

* Günlük spor programı: Şu aralar yürüyüş ve pilates, duruşumu düzeltmek ve kas güçlendirmek için çok işe yarıyor.

* Uyku saati: Uykum geldiğinde. Model

Azra Akın / Model-Oyuncu
* Uyanma saati: 09.00-10.00 arası uyanıyorum.

* Günlük beslenme programı: Diyetisyen Selahattin Dönmez kontrolünde her hafta değişik bir program uyguluyorum. Ama genelde kahvaltıda bir dilim ekmek, bir büyük peynir, salatalık, domates ve süt; öğlen salata ve bir dilim ekmekle et yemeği yiyorum. Akşamları salata, sebze ve yoğurt yiyorum. Ara öğünlerde ise bir orta boy meyve veya taze sıkılmış meyve suyu tüketiyorum. Bazı zamanlar canımın çektiğini yiyorum. Dondurmaya dayanamıyorum.

* Günlük spor programı: Fırsat buldukça baleye gidiyorum, yüzüyorum, yürüyüş yapıyorum ve at biniyorum.

* Uyku saati: 23.00- 24.00 arası...

Nefise Karatay

* Uyanma saati: 09.00- 10.00 civarı.

* Günlük beslenme programı: Beş öğün yiyorum, az ama sık sık. Sabah beyaz peynir, iki dilim ekmek, zeytin, domates, salatalık, bazen bal, haftada üç gün yumurta yerim. Ara öğünde ceviz ve meyve yiyorum. Öğlen et, 3-4 kaşık pilav, yoğurt, taze sebze, saat 17.00 gibi biberli ve domatesli tost yiyorum. Akşam yemeğinde etli bir yemek oluyor. Bazen de pizza. Yatmadan önce de süt içiyorum. Diyet ürünler yemiyorum.

* Günlük spor programı: Günde bir saat yürüyorum. Spor aletleriyle 30 dakika egzersiz yapıyorum. Pilates'e başladım.

* Uyku saati: En geç 24.00 Model-Oyuncu

Ece Sükan / Model
*Uyanma saati: 08.00 gibi...

* Günlük beslenme programı: Kahvaltıda genellikle 2-3 dilim kepek ekmeği, beyaz peynir ve zeytinyağı yerim. 2-3 saat sonra meyve ya da yoğurt yerim. Öğlen zeytinyağlı veya salata ile 1- 2 dilim kepek ekmeği yerim. Öğleden sonra tatlı krizim gelir; tatlı bisküvi, çikolata veya kepeklihavuçlu kek yerim. Akşam salata ve balık yerim. Gece acıkırsam beyaz leblebi ve meyve atıştırırım. Gün içinde 2- 3 kahve ve 2-3 fincan yeşil çay içerim.

* Günlük spor programı: Fitness ve kardiyo derslerine katılıyorum. Spinning, bosu ve pilates yapıyorum. Ama ancak iki-üç kez gidebiliyorum.

* Uyku saati: 24.00-02.00 arası.

Gamze Özçelik
* Uyanma saati: Genellikle 09.00'da...

* Günlük beslenme programı: Sete ne yemek geliyorsa! Genellikle ev yemekleri oluyor. Diyet uygulamıyorum.

* Günlük spor programı: Son zamanlarda iş yoğunluğum nedeniyle spor programımı aksattım. Ama thaibox yaparken çok keyif alıyordum ve yatkınlığım olduğunu keşfettim. Çocukluğumdan beri paten yaparım. Zaman zaman Uğur'la birlikte bisikletle adalara gitmeyi seviyoruz.

* Uyku saati: En geç 24.00.

Didem Uzel / Oyuncu
* Uyanma saati: Rutin olarak saat 09.00'da uyanırım.

* Günlük beslenme programı: Sabahları mutlaka yumurta ve beyaz peynir yerim. Öğlenleri salata ve meyveyi tercih ediyorum. Akşamları mümkün olduğu kadar erken yemek yemeye çalışıyorum. Genelde sebze yiyorum.

* Günlük spor programı: Koşu bandında bir saatlik yürüyüş egzersizim var. Pilates yapıyorum. Bunun dışında nefes egzersizleri ve meditasyon yapıyorum.

* Uyku saati: Erken yatıp, erken kalkarım.
Haberin fotoğrafları