kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Köfteli karnıyarık

Önce kabakların kabuklarını soyup boyuna iki eşit parçaya bölelim. Çekirdekli kısmını çıkartalım. Kabuklarını kırmayalım ve fazla yumuşamamasına dikkat ederek haşlayalım. Ayrı bir kapta kıymayı, üzerine kaynar su eklenerek haşlanmış pirinci, incecik kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu, dövülmüş sarmısakları ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğuralım. Kabakların büyüklüğüne uygun bir şekilde uzun yuvarlak köfteler hazırlayalım. Kabakları geniş bir tencerenin içine ya da küçük bir fırın tepsisinin içine alalım. Köfteleri kabakların içindeki oyuklara yerleştirelim. Salçayı, sıvı yağı ve kabakların haşlandığı suyu, tuz ve karabiber ilave ederek karıştıralım. Bu karışımı kabakların üzerine ve tencereye dökelim. Ağır ateşte yemeğimizi pişirelim. Köfteler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir. Fırında arzu edenler, yemeği orta dereceli fırında pişirebilir...

MALZEMELER
*
5-6 adet orta boy kabak

* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç

* Yarım demet dereotu

* Yarım demet maydanoz

* 300 gram kıyma

* 1 adet soğan

* 4-5 diş sarmısak

* 5-6 adet sivri biber

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

* 1 çorba kaşığı salça

* 1-2 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı kimyon

* 1 çay kaşığı karabiber