kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Temel Kotil Candan Karlıtekin

THY: Verebileceğimiz son teklifi verdik, artık kritik aşamadayız

Cevdet ÖZDEMİR MERKEZ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, Hava-İş ile görüşmelerinde, kendilerine 77 milyon YTL ek yük getirecek son bir teklif sunduklarını belirtirken, Hava-İş grev oylaması için mahkemeye başvurdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
THY: Verebileceğimiz son teklifi verdik, artık kritik aşamadayız
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY'de kritik bir aşamaya geldiklerini belirterek, sendikayı, şirketi greve sürüklemekle suçladı. Verebileceklerinin son noktasına geldiklerini kaydeden Karlıtekin, pazartesinden itibaren grev oylamasının başlayacağını söyledi. Karlıtekin dün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından THY Genel Müdürü Temel Kotil ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte grev süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Karlıtekin, "Daha önceki toplantıda sendika yönetimi olumlu bir yaklaşım göstermedi. Ancak biz 4 Temmuz 2007 tarihli sunduğumuz teklifin ötesine geçerek önceki teklifte önerilen sosyal yardım, iyileştirme ve ilk yıl için yüzde 10 ücret artışı aynen korunurken, ikinci yıl için ise oluşacak enflasyon rakamını bir puan ücret artışı öngörmüştük" dedi. Sundukları son teklifin çok iyi bir teklif olduğu görüşünü yineleyen Karlıtekin "Ne greve evet denildiğinde ne de muhtemel bir grev sonrasında bu noktadan bir adım öteye gidilmesi mümkün değildir. Bizim yılbaşında yaptığımız bütçeye göre öngördüğümüz personel giderlerinin ötesinde yaklaşık 77 milyon YTL ek bir ödeme ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

SANDIĞI İSTEMEDİK
Hava-İş'in 6 Ağustos Pazartesi günü başlayacak grev oylaması öncesi THY yöneticilerinin çalışanlara baskı uygulandığına yönelik iddiaları da cevaplandıran Karlıtekin "Tam tersine Hava-İş, sandığın ortaya gelmemesi için çok ciddi baskı uyguladı" dedi. Bu arada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da "Grev THY başta olmak üzere turizm sektörü ve ekonomiye darbe vurur" dedi. Unakıtan, sendika yönetiminden ve THY çalışanlarından kuruma 74 yıldır olduğu gibi sahip çıkmalarını istedi.