kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

İngiltere
23 yıla kadar, evin reisi kadınlar olacak

İngiltere'de yapılan bir araştırma, kadınların 23 yıla kadar "evin reisliğini" üstleneceğini ortaya çıkardı. Başkent Londra'daki Future Foundation isimli araştırma şirketi 1992'den bu yana kadınların gelirlerindeki artışı araştırdı. Buna göre kadınların ekonomik alanda her geçen gün daha güçlendiğini belirten uzmanlar, 23 yıla kadar da "evin reisliğini" erkeklerden alacaklarını belirtti. Erkeklerin ev ekonomisiyle ilgili son sözü söyleme oranı son 15 yılda yüzde 22'den 20'ye geriledi. Kadınların grafiği ise yükselerek yüzde 10'dan 12'ye yükseldi.

Avustralya
60 yıl boyunca sahte tabloyu sergilediler
Avustralya'da yaklaşık 60 yıldır sergilenen Van Gogh tablosu sahte çıktı. Victoria Ulusal Galerisi dün yaptığı açıklamada, Hollandalı ünlü ressamın tablosunu Amsterdam'a gönderdiklerini ve burada xışınları ile mikroskobik taramalardan geçtiğini kaydetti. Açıklamada, "Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi, tablonun Vincent Van Gogh'a ait olmadığına inanıyor. Müze, ressamın tablolarında kullandığı tarzın farklı olduğuna karar verdi" ifadeleri kullanıldı. Avustralya'daki müze ise, tablonun taşıdığı "tuhaf" izler nedeniyle daha önce şüphelendiklerini kaydetti. Ancak müze tabloyu kaldırmayacağını açıkladı.

Avustralya
'Kötü' olanlar daha çabuk patron oluyor
Avustralya'daki Bond Üniversitesi'nde yapılan ve iş dünyası yöneticilerine düzenlenen bir konferansta açıklanan araştırmaya göre, etrafındakilere kötü davrananlar yönetici kademelerinde daha kolay yükseliyor. Bu ilginç sonuç, üniversitenin internette açtığı bir ankette patronlarını tanımlayan çalışanların görüşlerinden ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 65'i patronların kötü davranışlara rağmen hiçbir kısıtlamaya uğramadığı, hatta bunun yükselmelerinde daha da yardımcı olduğu görüşünde. Ancak raporda, ofisteki başarılarına rağmen kötü patronların altında çalışanlarda; kabus, uykusuzluk, depresyon gibi sağlık sorunlara rastlandığı da belirtiliyor.

Çin
Çin'de gelgitle oluşan sel 33 cana mal oldu
Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde gelgit sonucu sel sularına kapılan 33 kişiden 8'i öldü, 3'ü kayboldu. Yeni Çin Haber Ajansı, önceki gün Çientang Nehri deltasında yaşanan felakette ölenlerden beşinin erkek, üçünün kadın olduğunu duyurdu. Yetkililer, boyu üç buçuk metreyi bulan dalgalara kapılan 33 kişiden 22'sinin kurtarıldığını, olumsuz hava koşullarından dolayı arama çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları