kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan'ın vekillere ilk dersi Edebali'den oldu

ANKARA
Başbakan Erdoğan AKP'li vekillere öğüt verirken, "Anayasal düzene uyan her partiye kapımız açık" diyerek DTP'ye mesaj verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM'deki yemin törenine saatler kala dün AKP Genel Merkezi'nde yeni milletvekilleriyle tanışma toplantısında buluştu ve önemli mesajlar verdi. Toplantıya alkışlar eşliğinde TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le giren Erdoğan'ın "Kimseye karşı bir önyargımız, olumsuz duruşumuz yok. Gönlünde Türkiye sevdası olan, halka hizmeti amaç edinen, milli iradeye saygı duyan, Anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her partiye kapımız açık" sözleri DTP'ye mesaj olarak algılandı. Cumhurbaşkanı seçimine değinmeyen Erdoğan, şu mesajları verdi:

* 70 MİLYONUN TEMSİLCİSİYİZ: Sadece bize oy verenlerin değil, 70 milyonun temsilcileriyiz. Hiçbir zaman taassupla, tarafgirlikle, hizipçilikle siyaseti o dar koridorlara mahkum etmeyeceğiz.

* GERÇEK OYUMUZ 55.4: Siyasete yıllarını vermiş, ter dökmüş birçok insan, AK Parti'yi yüzde 47'ye sıkıştırıp, öbür taraftan 'yüzde 53'ü ne yapacaksınız' diye yeni bazı yorumlar getirmeye başladı. Kendinizi fazla zorlamayın. Bu seçimde yüzde 84 oy kullanılmıştır. AK Parti bu yüzde 84 oyun yüzde 47'sini almıştır. Yüzde 100 üzerinden hesabını yapacak olursanız AK Parti'nin aldığı oy yüzde 55.4'tür.

* BİR GÜN HERKES AK PARTİLİ OLACAK: Daha önce iki kişiden bir tanesi AK Parti'li diyenler, şimdi birden fazlasının AK Parti'li olduğunu gördüler. Daha fazlasının olduğunu da görecekler.

* DTP'YE MESAJ: AK Parti olarak siyasete kalite kazandırmak, siyaseti bir hizmet yarışı haline getirmek için yeni bir sayfa açtığımızı, kimseye karşı bir önyargımız olmadığını deklare ettik. Gönlünde Türkiye sevdası olan, milli iradeye saygı duyan, Anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her siyasi partiye kapımız açıktır.

* MERKEZE YASLANDIK: Toplumsal merkeze yaslanan ve kendini toplumsal merkezle tanımlayan AK Parti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet iradesinin aksine hiçbir adım atmayacak.

* MHP'YE MESAJ: Seçim kampanyası sürecinde sayısız tartışmalar oldu. Bu süreçte benim yüreğime en çok dokunan bir acı olay yaşandı. Milletvekili seçilen bir arkadaşımız Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder, mazbatasını almak için İstanbul'a giderken elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Merhuma Allah'tan rahmet, partisine sabırlar diliyorum.

* CHP'YE TEPKİ: Milletimizi reşit olmayan, olayların iç yüzünü anlayamayan doğruları göremeyecek kitle olarak görenler, bir kez daha yanıldı.