kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seçmeli din dersine "evet", kaldırılmasına "hayır"

Yeni Haber
AKP milletvekili İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Anayasa değişikliği kapsamında öngörülen zorunlu din derslerinin seçmeli hale getirilmesini olumlu buldu. ..
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alevi kökenli AKP milletvekili Çamuroğlu, Türkiye'nin uzun süreden beri sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "1982 Anayasası çok tuhaf koşullar altında kabul edilmiş bir anayasadır. Bu anayasa üzerinde pek çok değişiklik yapılarak kabule şayan hale getirilmiştir. Ama delik deşik ve çok kötü şartlar altında millete dayatılan anayasayı değiştirmek Türk demokrasisinin görevi haline gelmiştir" dedi.

Çamuroğlu, yeni Anayasa çalışması kapsamında gündeme gelen zorunlu din dersleri hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Zorunlu din derslerinin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum, seçmeli din dersi olabilir. Benim tavrım çok net. Din derslerinin tamamen kaldırılmasına çok olumlu bakmam. Çağdaş eğitim yeni bir çözüm bulana kadar çocukların kültürel ve dini eğitimleri ebeveynlerinin kontrolü ve tercihleri altındadır. Bu iyi bir şey midir? Daha iyisi aklıma gelmiyor. Türk anne ve babaları çocuklarının dini eğitim görmesini istiyorlar."

BARDAKOĞLU YÖNETİMİ BİR ŞANS

Bazı Alevi çevrelerinin Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındaki eleştirilerini "basmakalıp fikirleri tekrarlamak" olarak değerlendiren Çamuroğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son 4 senedir çok dinamik olarak değiştiğini ve geliştiğini düşünüyorum. Başkanlığı bundan 10 sene öncenin Diyaret İşleri Başkanlığı olduğunu düşünmek büyük hata olur. Ali Bardakoğlu yönetiminin bir şans olduğunu ve gelecek için de değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Anayasa'dan Atatürkçülük'ün çıkarılması tartışmalarına da değinen Çamuroğlu, "Teorik doğrularla siyaset doğruları bir ve aynı şey değildir. Dolayısıyla ben böyle bir tartışmayı bu aşamada çok anlamlı bulmam" diye konuştu.