kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'li gençler birbirine girdi GALERİ

Yeni Haber
Mustafa Sarıgül'e protesto mektubu vermek üzere Şişli Belediyesi'ne gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayrampaşa İlçe Gençlik Kolu'na üye bir grup, belediye önünde bekleyen Sargül taraftarlarının saldırısına uğradı.

*CHP'Lİ GENÇLER BİRBİRİNE GİRDİ FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ


Belediye önündeki grup, CHP'li gençleri Esentepe Caddesi üzerinde kovaladı. Gençler yedikleri yumrukların ardından taksilere binerek, uzaklaşmaya çalıştı.

CHP Bayrampaşa Gençlik kollarına bağlı bir grup, ilçe gençlik kolu başkanı Öztürk Hocaoğlu ile birlikte hazırladıkları bir mektubu Mustafa Sarıgül'e iletmek üzere Şişli Belediyesi'ne geldi.

Grup gelmeden önce Şişli Belediye Başkanlığı binası önünde çok sayıda Sarıgül taraftarı toplandı. Hocaoğlu ve arkadaşları içeri girerek Şişli Belediye Başkan Vekili Eyüp Birgün'e hazırladıkları mektubu iletti. Bir süre yetkililerle görüşen grup, daha sonra dışarı çıkarak mektupla ilgili açıklama yapmak istedi. Ancak Sarıgül taraftarları "Baykal İstifa" ve "Rüşvetçi Sevigen" şeklinde slogan atarak, açıklamayı engellemeye çalıştı.

Hocaoğlu ve arkadaşları açıklama yapamadan bina önünden ayrılırken, sloganlarla grubu takip eden Sarıgül taraftarları, Hocaoğlu ve arkadaşlarını kovalamaya başladı. Belediye yetkilileri, grubu sakinleştirmeye çalıştı ancak, öfkeli kalabalık, CHP'li gençlerin önünü keserek yumruklamaya başladı. Grup, öfkeli kalabalığın arasından sıyrılarak kaçmaya çalıştı ancak, yumruk ve tekmelerden kurtulamadı. Esentepe Caddesi üzerinde bir süre kaçmaya devam eden gençler, caddeden geçen taksilere binerek uzaklaştı.

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis, kalabalığı dağıttı.
Öte yandan gençlerin Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'e iletmek için kaleme aldıkları mektupta Sarıgül'ün CHP üyesi olmadığı öne sürüldü. Mektupta, "Seçimlerde CHP'ye emek vermeden, partinin aleyhine çalıştınız, özellikle Şişli bölgesinde diğer siyasi partilere destek verdiniz. Kendinize yakışan tavrı göstermediniz." değerlendirmelerinde bulunan gençler, "Biz gençler, sizin ve sizin gibilerin CHP'de söz söyleme hakkının olmadığına inanıyoruz. Partiyi bölmeye, parçalamaya, altını oymaya izin vermeyeceğiz. Artık CHP'den elinizi çekmenizi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mektupta ayrıca Sarıgül, Şişli'de CHP'nin oylarının yüzde 10 gerilemesine sebep olmakla suçlandı. Mektupta şöyle denildi: "Sosyal Demokratların kalesi olan Şişli'yi AK Parti'ye teslim etme noktasındasınız. Bütün bunları bir tarafa bırakarak, kısacası size söylemek istediğimiz siyasi yarışlar kurultaylarda olur. Partili insanlar, partilerini sokakta tartışmaz. Önce partinin üyesi olacaksınız, partiye çalışarak katkı vereceksiniz. Biz, sizin dilinizle de konuşmasını biliriz. Atatürk ve parti terbiyesi, o seviyeye inmemizi engelliyor. Bu partinin sahipsiz olmadığını bütün kamuoyuna bildirmek için, bu çalışmayı yapıyoruz."

Olaydan sonra mikrofonlara konuşmayan belediye yetkilileri, olayların karşı grubun kendilerine küfretmesiyle başladığını iddia etti. Daha sonra konuya ilişkin açıklama yapılacağını bildirdi.

CHA