kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Casus romanı gibi"

Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tom Casey, ABD ve Türkiye'nin PKK'ya karşı ortak askeri operasyonu planladığı iddiası için "Bir casus romanı için harika bir temel gibi geliyor bana" dedi. Casey, iddianın gerçeğe dayandığını sanmadığını da söyledi.


Tom Casey, günlük olağan basın bilgilendirme toplantısı Washington Post'un tanınmış köşe yazarı Robert Novak'ın, ABD ve Türkiye'nin PKK'ya karşı ortak askeri operasyon hazırladığı iddiasına dikkat çekilmesi üzerine şu karşılığını verdi:
"Bir casus romanı için harika bir temel gibi geliyor bana. Bu konuda bilgim yok, olsa da yorum yapma durumunda olmazdım. Eğer ABD'nin istihbarat faaliyetlerine ilişkin yorum istiyorsanız, ilgili istihbarat kuruluşlarına başvurmanız gerekir."
Bunun üzerine haberin doğru olmadığını söyleyip söylemediği sorulması üzerine Casey "Bundan, gerçeğe dayandığına inanmak için bir nedenim olmadığını çıkarabilirsiniz ancak sizi hükümetin diğer kuruluşlarına başvurarak doğruluğunu kontrol etmeye davet ediyorum" yanıtını verdi.

"GENELKURMAY BAŞKANI"

Casey, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın son açıklamalarından sonra "fiilen diktatör" hale geldiğini öne süren Yunan gazetecisi Lambros'dan Büyükanıt için "Genelkurmay Başkanı" sıfatını kullanarak "nezaket" göstermesini istedi.

Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan ısrarla "müstakbel diktatör" olarak söz ederek tepki yaratan Yunan gazetecisi Lambros da, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk halkından aldığı yüzde 47'lik oyu görmezlikten gelerek dün (Pazartesi günü) Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanının laik olması gerektiğini açık bir biçimde yeniden söylemesinin kendisini fiilen diktatör haline getirdiğine göre onu nasıl tanımlarsınız?" sorusunu sordu.

Soruya tepki gösteren Tom Casey ise, "Sayın Lambros, bakınız, bu konuyu daha önce ele aldık. Sıfatının - ancak Türk hükümeti ile doğrulayabilirsiniz - Türk Genelkurmay Başkanı olduğuna inanıyorum. Başbakanın, kendisi için bu sıfatı kullandığına inanıyorum ve kendisinden böyle söz edilmesi güzel bir nezaket olur" diye konuştu.