kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk, Türkçe hatasını düzeltti

Hülya KARABAĞLI
Kayıt sırasında "bildiğiniz diller" bölümüne "Türkçe" yazan iki DTP'li vekil, daha sonra "yanlışlık yaptık" diyerek formu düzeltti..
Milletvekili kayıt işlemleri sırasında DTP milletvekilleri Ahmet Türk ve Nezir Karakaş'ın "bildiğiniz diller" bölümüne "Türkçe" ve "Kürtçe" yazması tartışma yarattı. Daha Meclis açılmadan yaşanan gerilimden rahatsız olan DTP'liler olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek, kayıtları düzeltti. Meclis'e kaydını yapan Mardin Milletvekili Ahmet Türk, kişisel bilgileriyle ilgili formu doldururken, "Bildiğiniz Diller" bölümüne Türkçe; Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş ise "Hem Türkçe hem Kürtçe" yazdı. Bunun üzerine TBMM internet sitesine vekillerin özgeçmişleri konulmadı. Tartışmalar DTP'lileri de rahatsız etti. Ahmet Türk, durumun yanlış anlamadan kaynaklandığını belirtip, düzeltme yaptı. Muş Milletvekili Sırrı Sakık, olayın yanlış algılamadan kaynaklandığına dikkat çekti. Sakık şöyle devam etti: "Ahmet Türk, yaptığını kendisi fark etti. Bildiğiniz diller bölümüne, bir iki arkadaşımız Türkçe ve Kürtçe demiş. Ahmet Bey, formu doldurduktan sonra, bize döndü ve formda yer alan bölümde ne olduğunu bize sordu. Ben de, 'bildiğiniz diller' dediğini söyledim. Arkadaşlar da öyle söyleyince, gelip düzeltti."

'BİLİNÇLİ DEĞİL'
Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, ve Van milletvekili Fatma Kurtulan da, "Ben işaretlemedim. Arkadaşlarımın da bilerek bir şey yaptıklarını sanmam" dedi. Mardin Milletvekili Emine Ayna ise "olayın yanlış anlamadan kaynaklandığını" belirtti.