kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Safa Önal, can dostu Sadri Alışık'ı çok özlediğini söyledi.

İyi ya da kötü, sürekli yazdım

* İlk imzalı yazım, 1945'te Nişantaşı Ortaokulu'nda okuduğum dönemde çıktı. Ayhan Işık, Semih Balcıoğlu, karikatürist Ferruh Akdilek, ben ve Hasan Pulur okulun gözde öğrencileriydik. Ayhan'la 45'te aynı dergide onun resim çizmesi ve benim öykü yazarlığımla başlayan bir dönem; 53 yılında ilk senaryomda Ayhan Işık'ın oynamasıyla patladı.
* Hürriyet gazetesi 53 senesinde birinci sayfasında 'Dedektif Nick' diye bir çizgi bant yayınlıyordu. 'Yeni Sabah' da o dönemde Hürriyet'le rekabet halindeydi. Onlar da bir çizgi bant (strip) yapmaya karar verdi. Dedektif Nick'in yerlisini istiyorlardı. Ressam arkadaşlarım bunu duyup, bana teklif getirdi. Yaptığım iş çok beğenildi ve sinemacıların da dikkatini çekti.
* 53 ile 61 yılları arası o dönem en çok satan kadın dergisi 'Yelpaze'de Yazı İşleri Müdürlüğü yaptım. Ondan sonra 'Hayat' dergisine istediler ama ben sinemaya döneceğimi söyledim. Sabah için fotoroman yazdım, Vedat Nedim Tör'ün yönettiği 'Hayat Dergisi'nde öykü yazarlığı yaptım. İyi yazdım, kötü yazdım ama hiç durmadım.