kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Operasyon için kimseden izin almayız"

Yeni Haber
AKP milletvekili Egemen Bağış, ABD'nin, Türkiye'nin, Washington ile çatışma pahasına olsa da Irak'a girmeye hazır olduğunu anlaması gerektiğini belirterek "Bir saniye bile tereddüt etmeyiz ve hiç kimseden izin istemeyiz" dedi.

İngiltere Pazar günlerinde yayınlanan The Sunday Telegraph gazetesine konuşan AKP milletvekili Egemen Bağış, ABD'nin müdahale etmediği için Türk kuvvetlerinin Irak'taki PKK'lılara karşı operasyonlar yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Bağış "Bunu yapmaya mecbur kalmayacağımızı umuyoruz. Müttefiklerimizin bir şeyler yapmaya başlayacağını umuyoruz ancak eğer yapmazlarsa birçok seçeneklerimiz var" şeklinde konuştu.

Müttefiklerin, terör örgütü PKK'nın oluşturduğu "açık ve net" tehdide karşı Türkiye'ye yardımcı olması gereğini vurgulayan Bağış "Eğer bir müttefikiniz size yardımcı olmasa, ya dürüstlüğünü ya da kabiliyetini sorgularsınız" ifadesini kullandı.

ABD'nin, Türkiye'nin, Washington ile çatışma pahasına olsa da Irak'a girmeye hazır olduğunu anlaması gerektiğini ifade eden Bağış "Bir saniye bile tereddüt etmeyiz ve hiç kimseden izin istemeyiz" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçimini konusunu da değerlendiren Bağış, "Sanıyorum ki Sayın Gül'ü yeni cumhurbaşkanı ilan edebiliriz. Büyük bir cumhurbaşkanı olacak" dedi.

(ANKA)