kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'nin ilk yaratık filmi çok korkutacak!

Sinemamızın ilk yaratık filmi 'Semum'un çekimleri başladı. Başrollerini Ayça İnci ve Burak Hakkı'nın paylaştığı filmde, içine yaratık giren bir kadının hikayesi anlatılıyor..
Türk Sineması'nın yaratıkları konu eden ilk filmi 'Semum'un 5 hafta boyunca sürecek olan çekimleri başladı. Daha önce kıyamet temasını işleyen 'Dabbe' adlı bir korku filmi çeken Hasan Karacadağ 'Semum'da hem yapımcı, hem yönetmen hem senarist kimliğiyle karşımıza çıkıyor. Film hem korku, hem de bilimkurgu türünün özelliklerini taşıyor.

ARALIKTA GELİYOR
Çekimleri İstanbul ve Çatalca'da gerçekleştirilecek olan filmde Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren Argon, Cem Kurtoğlu, Sefa Zengin, Bahtiyar Engin, Yıldırım Öcek ve Levent Sülün rol alıyor. Aralık ayının sonunda Türkiye'yle eş zamanlı olarak dünya sinemalarında da vizyona girecek olan film, tamamen bilgisayar ortamında 3D olarak tasarlandı. 'Semum' karakterini oluşturmak için tam 22 tane 3D uzmanı gecegündüz çalıştı.

GERÇEK BİR HİKAYE

Canan Karaca (Ayça İnci) adlı bir kadın ile kocası Volkan'ın (Burak Hakkı) yeni bir taşınmalarıyla başlayan filmde, bu evde Canan'ın başına gelen ürkütücü ve akıl olaylar anlatılıyor. Semum adlı yaratığın ağına düşen Canan, kendini korkunç olayların ortasında buluyor. Öyküsünü gerçek bir hikayeden alan filmin başrol oyuncularından Ayça İnci, Bu filmle korkularımı yendim" diyor. Burak Hakkı ise tam tersine, "Bu filmle korkmaya başladım" diye konuşuyor.