kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anne adayı 1 saatten fazla araba sürmemeli

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Hamileyken arabada emniyet kemeri takmam sakıncalı mı?
Arabada mutlaka emniyet kemeri kullanmak gerekir. Emniyet kemeri kullanmadığınız zaman bir kaza olursa; karnınız direksiyona çarpar ve pelvis kemiklerinde kırık oluşur, plasenta (bebeğin eşi) rahimden ayrılarak bebeğin kaybedilmesine neden olabilir. Karnınız büyüdükten sonra kemeri rahmin aşağısında, pelvik kemiklerin hemen üzerinde kullanmak gerekir.

* Anne adayları nasıl yolculuk yapmalı?
Anne adayı arabayı kendi kullanıyorsa çok dikkat etmeli. Bir saatten fazla araba kullanmamaya özen göstermeli. Uzun bir yolculuğa çıktığınızda ise yolculuk süresince bol bol su içmeyi ve sık sık tuvalete gitmeyi asla ertelemeyin; bu erteleme idrar yolu enfeksiyonlarına neden olabilir. Ayrıca yolculuk sırasında uzun süre hareketsiz kalmak kan dolaşımını yavaşlatarak pıhtılaşmaya yol açabilir. Bu yüzden yolculuk sırasında sık sık dolaşın ve bacaklarınızı hareket ettirin.

* Araba yolculuğu yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Rahat edebileceğiniz koltuğu seçin, gerekirse sırtınızı ve boynunuzu yastıkla destekleyin. Yanınızda hafif besleyici yiyecekler ve meyve suyu gibi içecekler bulundurun. Araba tutması gibi bir yakınmanız varsa, yolculuk öncesi bu problemi önlemek için kullanabileceğiniz ilaçları mutlaka hekiminize danışarak kullanın.