kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dün başta İstanbul olmak üzere pek çok bölgeyi vuran sıcaklardan bunalan minikler süs havuzlarına girerek serinlemeye çalıştı.

Sıcaklar, temmuz rekorlarını kırdı

Hayati ARIGAN MERKEZ
Yurdun büyük kısmı dün çöl sıcaklarıyla kavruldu. Edirne, Denizli ve Balıkesir'de sıcaklık rekorları kırıldı. 40 dereceyi gören İstanbul bugün poyrazla rahatlıyor..
Türkiye son yılların en sıcak yazını yaşıyor. Aşırı sıcak ve nemli hava, özellikle mevsim normallerinin 8- 10 derece üstünde seyrettiği batı ve kuzey kesimlerde vatandaşı bunaltırken. Edirne ve Denizli'de sıcaklık rekorları kırıldı. Marmara ve Karadeniz bölgesinde sıcaklıklar bugünden itibaren 4-5 derece düşerek mevsim normallerine inecek. İstanbul'da son yılların en sıcak temmuz ayı yaşanırken sıcaklık gölgede öğle saatlerinde 39- 40 derece nem oranı da yüzde 25 oldu. Mevsim normallerinin 8-10 derece üstünde seyreden sıcaklık ise öğle saatlerinde çıkacak kuvvetli poyrazla 4-5 derece düşecek. Karadeniz'den esen sert poyrazla bugünden itibaren İstanbullular rahat bir nefes alırken kuzey ilçelerinde nem oranı yüzde 50-55, güney ilçelerinde de yüzde 40 civarında olacak. İstanbul'da dün gölgede Sarıyer, Kilyos, Kağıthane'de 40 derece, Kartal, İkitelli, Pendik, Beykoz'da 39 derece ve Samandıra'da 38 derece hava sıcaklığı ölçüldü.

ANTALYA BUGÜN 43 DERECE
Edirne'de önceki gün ve dün ise son 77 yılın rekorunu kırıldı. Edirne'de önceki gün hava sıcaklığı 43, dün de 44.1 derece ölçüldü. Geçtiğimiz gün Denizli'de ise son 55 yılın rekoru 43 derece ile kırılmıştı. Dün ise Balıkesir'de son 65 yılın rekoru 42.9 derece ile kırıldı. Basra alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Antalya'da ise mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların bugün 43 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Bursa'da ise 40-41 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle Bursa Hayvanat Bahçesi'nde çeşitli önlemler alındı. İzmirliler ise 43 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle şehir merkezine yakın havuzlara hücum etti. Hava bugün Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Ege'nin kuzey kesimlerinde az bulutlu, Akdeniz ve Güneydoğu'da güneşli, Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda ise gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçecek. Ankara 39, İstanbul 34, Antalya 42, Adana 37, Diyarbakır 40 derece olacak. Yarın ise Marmara, Karadeniz, İç Anadadolu, Doğu Anadolu'nun iç kesimleri az bulutlu olacak. Ege'nin güneyi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ise güneşli geçecek. Cumartesi ve pazar günleri ise güney ve iç kesimlerde hava sıcaklıkları yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.
Haberin fotoğrafları