kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sözümü tutup zayıfladım ama beni görmüyorlar

Buge CANKAT/GÜNAYDIN
'Top Model' yarışmasından kilolu olduğu için elenen Güneş Öznek inat etti ve ideal ölçülere ulaştı. Ancak jüri üyeleri Cengiz Abazoğlu, Uğurkan Erez ve Deniz Akkaya'nın kendisine verdikleri sözleri tutmadığını söylüyor..
Geçtiğimiz sezon Star TV'de yayınlanan 'Top Model' yarışmasının favori finalistlerinden biri olan Güneş Öznek, yarışmanın jüri üyeleri Cengiz Abazoğlu, Uğurkan Erez ve Deniz Akkaya'nın kendisine verdikleri sözleri tutmadığını iddia ediyor. Öznek, "Elemeler sırasında kilolu olduğum için çekinceleri vardı. Onlara zayıflayacağıma dair söz verdim. Yarışmanın ilk dört haftasında 10 kilo vermiştim ve hala zayıflamaya devam ediyordum ama elediler. Uğurkan Erez, yarışmadan sonra beni ajansına alacağını, Cengiz Abazoğlu ise defilesine çıkartacağını söylemişti. Ama telefonlarıma çıkmıyorlar, destek olmuyorlar" diye konuştu. Şu anda 85-62-94 ölçülerine kavuşan Öznek, yarışmayı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

* 'Top Model' yarışmasının en favori isimlerinden biriydiniz. Yarışmaya katılma sürecinizi anlatır mısınız?
Aslında kilolu olduğum için beni alacaklarına dair bir ümidim yoktu. Yarışmanın elemeleri sırasında kilomla ilgili takıntıları olmuştu. 'Kilo vereceğine inanıyorsan seni alacağız yarışmaya' demişlerdi. Deniz Akaya ve Armağan Çağlayan bu konuda beni çok desteklemişti. O zaman 68 kiloydum. 'Zayıflarım' dedim. Yarışmanın ilk dört haftasında 10 kilo verdim. Basenlerim 103'ten 97'ye indi. Kilo vermeye devam etmeme rağmen yarışmanın 7'nci haftasında elediler.

HEPSİ BENDEN KAÇIYOR

* Yarışmadan sonra yaşantınızda ne değişti? Elendikten sonra İzmir'e dönüp işletmecilik yapmaya devam ettim. Bu arada da İstanbul'a sürekli iş görüşmelerine gidip geliyordum. Daha sonra Mehmet Ali Erbil'in programında hostes olarak işe başlayınca annemle birlikte İstanbul'a taşındık.

* İdeal ölçülerde misiniz?
Evet, 85-62-94... Yarışmadayken 85-67-103'tü ölçülerim. Boyum 1.78, kilom ise 58. Ben onlara verdiğim sözü tuttum. Ama onlar yarışmadan sonra bana hiç destek olmadılar.

* Jürinin verdiği sözleri yerine getirmediğinden yakınıyorsunuz. Neler vaat etmişlerdi?
Deniz Hanım, Türkiye'nin en iyi iki markasının beni reklam yüzleri olarak kullanmak istediğini söylemişti ama olmadı. Kendisiyle karşılaştığımda 'merhaba' dedi ve geçti. Elendiğim gece Uğurkan Erez bana "Beni ara, seni ajansıma alacağım" demişti. Aradım, telefonlarıma cevap vermedi. En sonunda ajansından bir bey aradı ve 'Güneş Hanım, kendi mankenlerimiz iş yapamıyor. Sizi alıp da size iş veremezsek, kendimizi kötü hissederiz' dedi. Ama ben Uğurkan Erez'in iyi iş yaptığını biliyorum. Beni defilesine çıkaracağını söyleyen Cengiz Abazoğlu ise ofisine gittiğimde, orada olmasına rağmen asistanına 'yok' dedirtti. En çok Armağan Çağlayan'ı seviyorum. Çünkü bana söz vermedi.
Haberin fotoğrafları