kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlker Çalışkan’ın albümünün ilk klip şarkısı ‘Boş Koltuk’, internet üzerinden 70 bin kez download edilmiş; YouTube’da ise 25 bin kez izlenmiş.

Beni Şehro'nun sevgilisi zanneden çok ayıp eder

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
Genç şarkıcı İlker Çalışkan, besteci ve söz yazarı Şehrazat'ın sevgilisi olduğu söylentilerine sert yanıt verdi: O benim manevi annem, öğretmenim ve çok iyi bir dostumdur. Kim ne düşünürse düşünsün, zerre kadar umurumda değil!..
İlk albümü 'Kardan Adam'ı çok yakın bir tarihte çıkarmış olmasına karşın, sayısız hayranı var; şarkıları ise dilden dile dolaşıyor İlker Çalışkan'ın... İskender Paydaş'ın müzik yönetmenliği ve prodüktörlüğünde hazırlanan albümde, ünlü besteci ve söz yazarı Şehrazat'ın da iki bestesi bulunuyor. Beste ve sözlerin çoğunda ise Çalışkan'ın imzası var. Altı yıl önce Şehrazat'ın keşfettiği İlker Çalışkan, Melih Kibar'ın açtığı okulda müzik eğitimine başlayıp, albüm sürecinde yolunun Şehrazat ve İskender Paydaş ile kesişmesini şöyle yorumluyor: "Sanki kaderin ağları gibi! Bazı şanslar insana bir kere geliyor. Ama inanıyorum ki, her şey kadermiş!"

YARIM YAMALAK ÖĞRENDİM
* İlker Çalışkan kimdir, eğitimi nedir, müziğe nasıl başladı?
3 Ocak 1978 İstanbul doğumluyum. Herkes gibi yaşayan ama yaptığı işte farklılık yaratmaya çalışan biriyim. Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi mezunuyum. Müziğe çok küçük yaşlarda başladım. Babamın aldığı bir org sayesinde müzikle tanıştım.

* Herhangi bir eğitim aldınız mı peki?
Albümümün konsept danışmanı Hakkı Mısırlıoğlu, bizim 22 senelik komşumuz. Ben küçükken, Melih Kibar gelmişti ona, ben de tanışmıştım. Şişli'de bir kurs açmıştı, oraya yazıldım. Yaşım küçük olduğu için çok ciddiye almadım, yarım yamalak öğrenip, oradan mezun oldum. Lise sonda, orkestra arkadaşımlarımdan biri gitar hediye etti, ben de şarkı yazmaya başladım. 'Bu işi seviyorum, yapacağım' dedim. Bir arkadaşıma şarkı verecektim, önce Şehrazat'a dinlettim...

* Nasıl yani? Kapısını çalıp 'Şunu bir dinler misiniz' mi dediniz Şehrazat'a?
Arkadaşımın şarkılarını Şehrazat seçecekti, ona danışmanlık yapıyordu. Bu vasıtayla tanıştım ben de. 2001'in eylül ayıydı. Şarkıyı dinledi, 'Sen ne çalıyorsun' dedi. Biraz gitar, biraz piyano çaldığımı söyledim. Başka şarkılarımın olup olmadığını sordu. 'Var' deyince, 'Çalar mısın?' dedi. 6-7 şarkı çaldıktan sonra, 'Bunları kimseyle paylaşmak zorunda değilsin. Çok güzel bir sesin var, bence şarkı söylemeye devam etmelisin' dedi. Bana eksik taraflarımı gösterdi. Zamanla yeni parçalar yaptım. Bir plak şirketiyle anlaştım ama şartlar izin vermedi, başarılı olamadım.

* Albümünüzü 6 yıl beklediğinize göre, epey hayal kırıklığı yaşamış olmalısınız...
Üzüntülüydüm, çünkü bir sürü şey hayal ediyorsunuz ve bir anda her şey bitiyor. Ben de daha güzel şeyler yazmak için yeniden çalışmaya başladım. 'Kardan Adam'ı, 'Boş Koltuk'u, 'Olmuyor'u yazdım. Bu arada İskender Paydaş'la da aynı mahallede oturuyorduk. Ben çocuktum, ona hayran hayran bakardım. 'Müzisyen olmak böyle bir şey' derdik. Derken, ortak bir dostumuzun bahçe toplantısında tanıştık.

O BENİM İYİ DOSTUM
* Şehrazat ve İskender Paydaş sizin için biraraya geldiler değil mi?
Zaten onlar çok iyi iki dost. 'Özür Dilerim' adlı şarkıyı üçümüz birlikte yaptık. Şarkının ara kısmı yoktu. İskender, 'Bir şey eksik, bir melodi yaptım, beğenecek misin' diye bana verdi. Ben eve çıktım, üç dakika sonra sözlerle aşağıya indim. Çok hızlı gelişti her şey. Tabii Şehrazat'ın fikirlerini almak durumundaydık, gittik parçalarımızı dinlettik. Klibi seyredince ağladı! Onun manevi desteğini her zaman hissediyorum. Ne zaman bir şey olsa arayıp derdimi paylaşabileceğim çok önemli dostum, çok önemli öğretmenim, çok önemli iş arkadaşım. İskender de Şehrazat da benim için çok özel.

SİZE YEMİN EDERİM!
* Nasıl bir ilişki var aranızda? Özellikle Şehrazat fazla prensipli, biraz 'dediğim dedik' biri diye bilinir. Sizi zorladı mı bu durum?
Öyle ama, huyuna suyuna gittiğinizde rahat anlaşıyorsunuz. Manevi annem gibi benim. Annem ve babamla da çok iyi dostlar.

* Ya Şehrazat'la aranızda daha 'özel' bir ilişki olduğu söylentileri?
Öyle bir şey yok! Tüm samimiyetimle söylüyorum. Ben 'manevi annem' diyorum ama insanlar böyle düşünüyor. Çok üzücü bir şey! Üstelik siz ne söylerseniz söyleyin, nasıl algılanmak isteniyorsa öyle algılanacak. Ben onun zamanındaki erkek arkadaşını, o da benim sevgilimi tanıdı. Tatile giderdim, 'Aman oğlum oralardaki kızlara dikkat et' derdi. Böyle biri için bunları söylüyorlarsa ayıp ederler! Kim ne düşünürse düşünsün, zerre kadar umurumda değil. Siz bana çok özel bir soru sordunuz, ben de size yemin ediyorum. Emre Altuğ'a da beste verdi Şehrazat. Onunla da mı bir şey var diyecekler yani? İki insan oturup hiç mi müzik yapamayacak?
Haberin fotoğrafları