kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mağazadaki Freedy karakterine de ilgi büyük

Kahramanım canlanıyor

Kadıköy'deki Cine Figure isimli mağazada unutulmaz sinema karakterlerinin gerçeğini aratmayan figürleri koleksiyoncuları bekliyor. Pahalısı da var ucuzu da.....
Bir gece uyandığınızda elinde bıçağıyla katil bebek Chucky'yi yanı başınızda gördüğünüzü düşünün! Ya da iri maymun King Kong, siz muz yerken gözlerini üzerinize dikip izlese ne hissederdiniz? Yurtdışında 'Action Figure' adıyla bilinen, ünlü sinema karakterlerinin farklı ebatlardaki figürlerine ulaşmak şimdi çok kolay... Önceden sadece internetten ve bazı oyuncakçılardan satın alınabilen bu ürünler şimdi Kadıköy'de 4 ay önce açılan Cine Figure isimli mağazada satılıyor. Mağadaki ürünler 40 ile 4 bin YTL fiyatlarla alıcı buluyor. Kullanılan malzeme de, ürünün boyutu da fiyatı etkiliyor.

TALİBİ ÇOK FAZLA
Kendisi de bir sinema tutkunu olan Cine Figure çalışanlarından İbrahim Seymen, bu işin kesinlikle bir hobi olduğunu belirterek şunları söylüyor: "Action Figure'ler her yaştan insana hitap ediyor, öğrenci, iş adamı fark etmiyor. Yüksek gelir düzeyine sahip olanlar daha pahalı figürleri tercih ederken, öğrenciler de harçlıklarını biriktirerek daha uygun fiyatlı figürleri topluyor." Cine Figure'de en çok talep edilen ürünler arasında; 'Yıldız Savaşları', 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Alien' karakterleri var. Mağazanın www.gittigidiyor.com adresinde 'Cinefigure' adında sanal bir dükkanı da bulunuyor. (Yeni Aktüel)